Wednesday, February 1, 2023
HemNASCARBobby Allison påstod en gång att Darrell Waltrip "kom undan med mord,...

Bobby Allison påstod en gång att Darrell Waltrip “kom undan med mord, lopp efter lopp”, ansåg honom som en Joe Frasson-motsvarighet för NASCAR-vinster

Elitsporter är mördande. Ingen idrottsutövare kan hoppas på att bli bäst om de inte är redo att vara brutala och hänsynslösa. Och om elitsporter är mördande, är NASCAR ett steg över – det är en hund-äter-hund-värld. Vad många inte kommer ihåg är staten NASCAR när en av dess bästa förare, Bobby Allison, tävlade.

Tyvärr för honom, och NASCAR-broderskapet, avbröts hans karriär av en olycka som gjorde honom till det värre. En gammal intervju med Bobby Allison från 1997 visade vidden av hans rivalitet med Darrell Waltrip, en annan stor NASCAR. Han gjorde några stora anklagelser mot sin rival.

“För karriärvinster är jag oavgjort med en man som förmodligen kommer att bryta bandet. Men om Darrell bara skulle ge tillbaka alla vinster han fick olagligt, då skulle han hamna oavgjort med Joe Frasson för vinster i karriären.”

För de som inte vet var Joe Frassons bästa avslutning i ett NASCAR-lopp 22:a. När han frågade om ordet “olagligt”, anmärkte Allison: “Stora bränsletankar, motorer av fel storlek, fel däck, you name it. Han kom precis undan med mord, lopp efter lopp.”

Allisons salva störde dock inte Waltrip alls. Den före detta Hendrick Motorsports-föraren skrattade av anklagelserna och kontrade, “Bobby är mycket smartare än jag. Fråga honom bara. Så om jag tänkte på så många sätt att vinna lopp illegalt, hur många tror du att han tänkte på?”

“För varje lopp jag vann illegalt vann han ett till. Men allvarligt, tror du att NASCAR skulle låta det hända, lopp efter lopp?

I slutet av allt förblev båda förarna oavgjort på 84 vinster.

Bobby Allison och hans kamp med paranoia

Bobby Allison kan ha sitt namn upp med sådana som Richard Petty och Jeff Gordon, eftersom han är 4:a (delad) på listan över förare med flest vinster. Men så bra som 85-åringen satt bakom ratten, han skulle bara inte tro att det fanns folk som kunde slå honom.

Donnie Allison, hans bror och själv en NASCAR-förare, erkände: “En av Bobbys undergångar var att han var paranoid. Hur bra han än mådde så trodde han att alla var emot honom. Särskilt NASCAR – tjänstemännen. Jag tror ärligt talat att Bobby kände att ingen kunde slå honom lagligt. Jag hörde honom aldrig säga: “Jag blev slagen.” Han har alltid trott att han var överraskad, eller vad som helst. Det blev en besatthet av honom. Och det är ett ömmande ställe med honom idag. Just nu.”

Elitidrottare är sådana. Man måste tro att de är bäst för att slå de bästa och faktiskt ta sig till de högsta topparna i några av de tuffaste sporterna. NASCAR är en sådan sport – den anstränger förare till sina gränser. Enbart av denna anledning kan de ursäktas för att de ibland blir lite paranoida. Tyvärr kan det ha varit upphävandet av Bobby Allisons karriär.

Waltrip avslöjade för intervjuaren: “Innan loppet började kom några av killarna som arbetade på Bobbys besättning fram till mig. De sa: ‘Snälla se upp för Bobby. Han har haft en hemsk vecka, och han är galen. Han säger att han kommer att förstöra dig, och han kommer att förstöra dig stort.”

Detta var loppet som förändrade Bobbys liv. Pocono 1988 blev hans undergång. Allisons berättelse är en av de sorgligaste NASCAR har varit med om. En man med sin potential kunde ha uppnått mycket mer, om inte för den ödesdigra natten.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär