Saturday, December 9, 2023
HemMMABJJ världsmästaren Matheus Gabriel förklarar varför han skrev på med ONE

BJJ världsmästaren Matheus Gabriel förklarar varför han skrev på med ONE

Matheus Gabriel är redo att göra ett uttalande i sin kampanjdebut inom ONE Championship Circle. Den brasilianska grappling-sensationen utmanar Kade Ruotolo för hans nyligen uppnådda ONE Lightweight Submission Grappling-världstitel i en 10-minuters-underkastningsstrid på ONE på Prime Video 5 den 2 december.

Det kommer att bli ett av de tuffaste testerna i hans karriär. Men 25-åringen erkänner att han inte är orolig över möjligheten att ta sig an den till synes ostoppbara amerikanska brasilianska Jiu-Jitsu-specialisten. Istället förutser han all spänning och spill som kan uppstå när de tävlar inne på Mall of Asia Arena i Manila, Filippinerna.

Matheus Gabriel hyllade Kade Ruotolo

Mina förväntningar på att få göra min debut i ONE mot Kade Ruotolo är väldigt höga. Jag är väldigt glad och ser fram emot att göra den här debuten”, sa fightern från det världsberömda Checkmat Gym.

“Jag är väldigt glad över möjligheten att slåss om bältet. Kade är en kille som har ett väldigt aggressivt spel och kämpar framåt hela tiden. Jag gillar det här spelet; det är en stil jag gillar. Alltid kämpa framåt, utan [stalling]. Jag beundrar verkligen hans stil.”

Gabriel anses redan vara en av de bästa BJJ-atleterna i denna generation. Han har kammat hem flera BJJ-VM-guld genom en mängd olika färgade bältesdivisioner. Den framgången har hjälpt till när han förbereder sig för Ruotolo, som har varit på en dominerande roll den senaste tiden.

Matheus Gabriel tänker ta sig an utmaningen

Den lätta submissions-grappling-kungen har haft ett perfekt 2022. Efter att ha lyckats decimera Shinya Aoki i sin ONE-debut skrev stjärnan historia genom att bli den yngsta ADCC-världsmästaren i september förra året.

Och bara en månad senare blev Ruotolo den första världsmästaren i ONE Lightweight Submission Grappling genom att besegra den ryska Sambo-stylisten Uali Kurzhev. Gabriel vet säkert vilken konkurrensnivå han kommer att möta denna fredag. Men, vinna eller försvinna, brasilianaren ser sin kommande kamp som ett viktigt steg i sin unga karriär.

“Att skriva på med ONE Championship är en ära. Utan tvekan är det ett stort steg i min karriär. ONE Championship är ett av de största kampsportsevenemangen i världen”, sa han.

“Grappling-divisionen är fortfarande ny. Men [it] har redan stora namn som Buchecha, Garry Tonon och bröderna Ruotolo. Att vara med dem är en ära. Jag är väldigt glad över att vara en del av ONE.”

Fans i USA och Kanada kan se ONE på Prime Video 5: De Ridder vs. Malykhin live gratis med en Amazon Prime-prenumeration fredagen den 2 december.

RELATED ARTICLES

Mest populär