Wednesday, February 28, 2024
HemTennisBillie Jean King kräver prispengar rättvisa för Tara Moore efter en sensationell...

Billie Jean King kräver prispengar rättvisa för Tara Moore efter en sensationell dom i dopingrättegången

Tennisvärlden har alltid stått i skuld till Billie Jean King för hennes ansträngningar att förändra damtennislandskapet. Medan legenden som gjorde tennisvärlden till en bättre plats har ställt upp när en fråga behöver rättvisa, kom hon nyligen fram för att stödja Tara Moore.

Amerikas favoritvideo idag

Nyligen kom en uppdatering för att chocka tennisvärlden när myndigheterna befriade den brittiska WTA-stjärnan Tara Moore från alla anklagelser om dopning efter ett långt avstängning. Medan Moore befann sig i den olyckliga situationen att förlora en stor del av sin professionella karriär, dök Billie Jean King upp som en riddare i lysande rustning.

Billie Jean King kräver ersättning för Tara Moore

Tennisgemenskapen är djupgående i diskussionen om fallet med den brittiska WTA-stjärnan Tara Moore. Nyligen fick 31-åringen grönt ljus att kliva tillbaka in på banan efter att en panel förklarat att förorenat kött var orsaken till hennes misslyckade dopingtest. Moore, som innehade positionen som den högst rankade damdubbelspelaren i Storbritannien redan i maj 2022, blev avstängd på grund av dopningsproblem.

När nyheterna började fånga uppmärksamheten hos experter och insiders från tennisvärlden, stödde Billie Jean King nyligen britten och bad om kompensation som motsvarar hennes förlust. “Glad att höra den här nyheten. (Tara Moore) borde få sin ranking återinförd, och vi måste ta itu med hur vi ska kompensera henne för förlorade prispengar”, skrev Billie Jean och bad myndigheterna att fatta ett rättvist beslut angående Moores yrkeskarriär.

Legenden stödde Moore när hon befann sig i en problematisk situation där hon förlorade både sitt rykte och sin ranking. Billie Jeans stöd ger tyngd åt hennes röst att kräva rättvisa från myndigheterna. Dessutom, i hälarna på Billie Jean King, har många andra tennispersonligheter kommit fram för att stötta 31-åringen på hennes tuffa resa.

Jannik Sinners tränare upprepar kraven från Tara Moore

En förlust på 19 månader kan vara enorm för en professionell tennisspelares karriär. Även om det krävs konsekventa ansträngningar för att bygga en stabil ranking för att leta efter slots på olika turer, är Tara Moore i en situation där hon inte kommer att kunna ta sig tillbaka när som helst snart. Med hänsyn till fakta kom Jannik Sinners tränare Darren Cahill nyligen fram för att lyfta fram den situation som britten just nu är fast i.

“Den här tidslinjen är så dålig. Det kommer att ta Tara 18-24 månader att återställa sin ranking om allt går perfekt. Tennis är en unik sport där vi är utplånade och tillbaka till noll efter 12 månader. WTA borde återinföra hennes ranking eller åtminstone tillhandahålla preliminära rankningar”, sa Cahill, i en nyligen tweet över Moores känslomässiga inlägg.

Även om tennislegender har höjt sina röster för att stödja tennisstjärnan, återstår det fortfarande att se om myndigheterna överväger kraven eller inte.

RELATED ARTICLES

Mest populär