Wednesday, December 6, 2023
HemBodybuildingBig Ramy får miljonären Arnold Schwarzenegger att se dålig ut med sin...

Big Ramy får miljonären Arnold Schwarzenegger att se dålig ut med sin intäktsjämförelse för Mr. Olympia

Med mindre än en månad kvar till Mr. Olympia-tävlingen 2022, låt oss ta en titt på den där saken som motiverar dessa kroppsbyggare. Som det är sagt, allt kommer med ett pris. Hur har du någonsin undrat hur mycket kroppsbyggare som Arnold Schwarzenegger och Big Ramy tjänade på tävlingen?

Summan som tilldelas för tävlingen är galen. Den totala prispengarna för den kommande turneringen är $1,6 miljoner. Detta belopp skulle delas in i åtta olika kategorier. Dessa kategorier är Mr. Olympia, Ms. Olympia, Fitness Olympia, Figure Olympia, Bikini Olympia, 212 Showdown, Men’s Physique Showdown och Women’s Physique Showdown.

Den svindlande skillnaden i prispengarna som vanns av legenden Arnold Schwarzenegger och Big Ramy

Det är ett känt faktum att vid det här laget är bodybuildinglegenden Arnold Schwarzenegger mångmiljonär. För närvarande är hans nettoförmögenhet cirka 450 miljoner. Men om du jämför summan han tjänade från sin första vinst med den regerande vinnaren Big Ramy, kommer du att bli chockad.

Bodybuilding som sport har sett en enorm tillväxt under de senaste decennierna. Det har inte bara skett en ökning av antalet deltagare, utan sponsorerna, publiken och populariteten har också ökat. Naturligtvis har detta gett upphov till förmåner relaterade till sporten, som prispengarna.

Prissumman som Arnold vann från sin första seger från Mr. Olympia 1970 var bara $1000. Dessutom, även om beloppet hade ett större värde vid den tiden, är det ingenting när vi jämför det med det aktuella priset. Vinnaren av Mr. Olympia 2021, Big Ramy, jämfört med Schwarzenegger, vann hela $400 000.

Kroppsbyggare som har gjort det mesta av herr Olympia

Vi är alla medvetna om förändringen i pengars värde genom åren. Men med det bortsett från det, låt oss titta på de 3 bästa kroppsbyggarna som tjänade maximalt prispengar, bildligt talat.

Från och med plats tre har vi Big Ramy. Mamdouh “Big Ramy” Elssbiay har vunnit Mr. Olympia de senaste två åren. Att vinna kronan har tjänat den egyptiske kroppsbyggaren $800 000 totalt. På andra plats är bodybuildinglegenden Ronnie Coleman. Även om kungen drog sig tillbaka från fältet för flera år sedan, gör antalet gånger han har vunnit tävlingen att han kan ta sig till listan. Den 8-faldiga Mr. Olympia har tjänat 930 000 $ i prispengar genom åren.

Titta på berättelse: Ronnie Coleman levererade sina 10 bästa laguppställningar för Mr. Olympia 2022

Först på listan är den 7-faldiga Mr. Olympia, Phil Heath. Hans totala intäkter från tävlingen överträffar det för andra och tredje platsinnehavarna på listan, tillsammans. Den 42-åriga kroppsbyggaren har vunnit hela $21 750 000 bara från Mr. Olympia-tävlingarna. Även om det kan ta år att korsa Heath, om Big Ramy lyckas vinna lyfta trofén i år, kommer han lätt att överträffa Coleman och flytta upp en plats på listan.

RELATED ARTICLES

Mest populär