Friday, December 1, 2023
HemNBA"Biden och Harris behöver göra något": Brittney Griner får stöd från en...

“Biden och Harris behöver göra något”: Brittney Griner får stöd från en legendarisk boxare

WNBA-stjärnan Brittney Griner ahs fick stort stöd från hela världen i sin kamp för frihet. Många internationella stjärnor och idrottare har talat för Griners frisläppande den senaste tiden. WNBA-stjärnan avtjänar för närvarande ett nioårigt straff i en rysk straffkoloni. Hon flyttades nyligen till straffkolonin IK-2 i Mordovia, som tros vara en kvarleva från Sovjetunionens Gulag-system. Nyligen uttryckte den brittiska boxningslegenden Audley Harrison sitt stöd för Brittney Griner och bad president Joe Biden och VP Kamala Harris att vidta omedelbara åtgärder.

Audley Harrison hade en exceptionell boxningskarriär 2001-13. Southpaw vann 31 av sina 38 karriärkamper med 23 knockouts. Han vann också en guldmedalj för Storbritannien vid OS i Sydney 2000 som amatör. Dessutom blev Harrison europeisk mästare i tungvikt 2010.

Samtidigt delade 51-åringen nyligen ett inlägg på Twitter för att stödja Brittney Griner och förespråka hennes frigivning från Ryssland.

Audley Harrison kräver att Brittney Griner släpps

I sin senaste tweet kallade Audley Harrison Brittney Griner-sagan som en “tragedi”. Dessutom föreslog han vissa skäl som grundorsaken till hennes långvariga internering.

Harrison skrev“Vilken tragedi det här fallet är – Biden & Harrison måste göra något åt ​​det här fallet – om spelaren var i @NBA jag slår vad om att de skulle vara hemma vid det här laget #BrittneyGriner är fångad i en absolut mardröm.”

Vilken tragedi det här fallet är – Biden & Harris måste göra något åt ​​det här fallet – om spelaren var med @NBA Jag slår vad om att de skulle vara hemma nu #BrittneyGriner är fången är en absolut mardröm 🥵 https://t.co/8qTqpdM9uo

— Audley Harrison MBE (@audleyharrison) 26 november 2022

Den brittiska boxningslegenden räknade med att Griner hade fastnat i de värsta mardrömmar. Harrison uppmanade president Biden och VP Kamala Harris att öka ansträngningarna för att ta hem Griner. Han hävdade också att en NBA-spelare i en liknande situation som Griner skulle ha räddats tidigare. Harrison stödde med andra ord öppet Brittney Griner och krävde att myndigheterna skulle säkra WNBA-stjärnans frigivning.

Amerikanska myndigheters ansträngningar att få hem Griner

Utrikesdepartementet har arbetat obevekligt för att slutföra fångbytesavtalet med Ryssland. Biden-administrationen föreslog ett fångbytesavtal för frigivningen av Brittney Griner och US Marine Paul Whelan i juli. De erbjöd sig att släppa den dömde vapenhandlaren Viktor Bout, som för närvarande avtjänar ett 25-årigt straff i USA. Bout är också ökänt känd som “Dödens köpman”.

Efter månader av tystnad gav Kreml äntligen ett offentligt svar på erbjudandet om fångbyte. Rysslands utrikesminister Sergej Ryabkov uppgav att de två länderna förhandlade om alternativet för ett fångbyte genom utsedda kanaler. Han uttryckte också att Viktor Bout diskuterades som ett positivt alternativ för bytet.

Men dagar senare hävdade utrikesdepartementet att förhandlingarna inte gick så bra som Ryssland antydde inför världen. Tyvärr fortsätter förhandlingarna medan Griner står inför fasorna i sin straffkoloni.

RELATED ARTICLES

Mest populär