Wednesday, February 28, 2024
HemNFLBeslutet att draft Bryce Young över CJ Stroud leder till GM Scott...

Beslutet att draft Bryce Young över CJ Stroud leder till GM Scott Fitterer Firing

Brock Purdy går odraftad och Bryce Young blir utvald över CJ Stroud: båda dessa beslut åldrades inte bra. Purdy är på väg att vinna en potentiell Super Bowl och MVP-utmärkelse, och Stroud är favoriten till priset Offensive Rookie of the Year.

Amerikas favoritvideo idag

Medan Purdy-beslutet gynnade 49ers, kan det ha satt ett slut på Scott Fitterers Panthers karriär. Beslutet kommer månader efter att ägaren David Tepper sparkade huvudtränaren Frank Reich under sin första säsong, följt av ett par ledningsbeslut.

Scott Fitterer sköt efter Bryce Young-katastrofen

Fitterer gick med i laget 2021. Men hans ledningsresa tog slut på måndagen efter Panthers 0-9-förlust mot Buccaneers. Pantern avslutade säsongen med ett rekord på 2-15, det sämsta i ligan och det sämsta i deras historia.

“När vi går vidare med den nya riktningen för vår franchise, har jag tagit beslutet att Scott Fitterer inte längre kommer att fungera som vår general manager,” sa ägaren David Tepper i ett officiellt uttalande. Han tackade vidare Fitterer för hans tjänst och önskade honom och hans familj god hälsa.

Men vad kan ha utlöst de på varandra följande besluten för Tepper? Hans virala reaktion säger allt.

Otåligt ägande eller ledningsmisstag?

Det går inte att förneka att Fitterers tid med Panthers var fylld av diskutabla beslut och upprepade nedgångar. Förra säsongens handel med Bears som gjorde det möjligt för Panthers att uppnå ett nej. 1 val var hans idé. Även om det skulle kunna kallas GM:s otur att beslutet inte fungerade, kan de nästa två inte vara det.

Fitterer valde Frank Reich som huvudtränare, men hans oerfarenhet ledde till en kollaps med 1-10 och han fick sparken efter sina första 11 matcher. Vidare tillät han en affär som skickade Christian McCaffrey till 49ers i utbyte mot några draftval, ingen var i första omgången.

Tepper var aldrig en glad man med allt som hände i franchisen, och hans frustration nådde sin topp under nyårsaftonens 26-0-förlust mot Jaguars. När QB Bryce Young kastade en interception med 3 minuter kvar av matchen verkade ägaren kasta sina drinkar över publiken nedanför. Han fick böter på 300 000 $ av ligan för tjänstefelet.

Men kunde Tepper ha varit mer sansad med sin reaktion? Och med hanteringen av teamet som försöker bygga upp sitt arv? Det får vi aldrig veta, eftersom en femte huvudtränare biter i dammet sedan hans övertagande 2018, ganska likt hans MLS-lag, Charlotte FC:s öde.

RELATED ARTICLES

Mest populär