Friday, December 8, 2023
HemNASCARBEKRÄFTAT: Kaulig Racing tillkännager att Josh Williams kommer att köra bil nummer...

BEKRÄFTAT: Kaulig Racing tillkännager att Josh Williams kommer att köra bil nummer 11 2024

Kaulig Racings lista för 2024 har börjat ta form. I veckor spekulerades det i att Ty Dillon eller AJ Allmendinger kunde ta ratten i en av lagets bilar i Xfinity Series. Men det senaste tillkännagivandet från teamet innehåller inget av dessa namn. Matt Kauligs outfit har lyft för gardinerna för att avslöja Josh Williams som förare av deras #11 Chevy Camaro för 2024.

30-åringens långvariga sponsor “Alloy Employer Services” kommer att fortsätta som hans primära sponsor. För föraren har det varit en dröm i många år att komma med i laguppställningen i ett så välplacerat lag som Kaulig Racing. Hans ord när han undertecknade Matt Kauligs papper återspeglar detsamma.

Kaulig Racing tillkännager sin #11 Chevrolet Camaro-förare för säsongen 2024

2023 tävlade Josh Williams för DGM Racing i Xfinity Series. En stor majoritet av hans 186 Xfinity Series-starter har kommit för samma lag. Även om han inte har besökt segerbanan i sin NASCAR-karriär ännu, har han två segrar i ARCA Menards-serien. Hans bästa avslutning i Xfinity kom tillbaka 2020 när han sprang P6 på Kansas Speedway. Med 11 topp-10 klara av sin Xfinity-karriär flyttar han nu till Kaulig Racings faciliteter.

Williams sa i teamets release, “Efter bara en timme i butiken känner jag redan att det är hemma. Jag har känt många av de här killarna länge, och jag kände att det skulle ge oss en bra möjlighet att vinna. Det är målet, Trophy Hunting.”

När han kör för Kaulig kommer Williams helt klart att ha en bättre bil och en bättre utrustning än han har haft hittills i karriären. 2023 placerade laget sina förare Chandler Smith och Daniel Hemric i slutspelet. Skulle Williams kunna visa sin fulla potential bakom #11 Camaro 2024, kommer himlen att vara gränsen för hans prestationer.

Titta på Story: Chase Elliott’s Unprecedented Season

Den aldrig tidigare möjligheten som Josh Williams får genom att skriva på för Kaulig Racing

När du pratar om vad det innebär att komma in i en bättre bil för ett mer välutrustat team, sa Williams enligt nascar.com, “När du kör för ett mindre team och du vet att du har begränsade resurser, är du begränsad på bilar. (…) Så jag måste liksom förbereda mig på att tävla lite annorlunda, vara mer aggressiv från start till mål och verkligen pressa utrustningen varje varv eftersom du vet att den har förmågan att vinna lopp.”

Williams noterade också vidare att samtal hade pågått mellan båda parter sedan så tidigt som förra året. När han nämnde att han hade tillbringat ett år med att försöka skapa vänskap med teamet på Kaulig, sa han att saker och ting hade blivit allvarliga först i år.

Samtidigt sa presidenten för Kaulig Racing, Chris Rice, “Josh Williams har kämpat med näbbar och klor för allt i sin racingkarriär, och vi är verkligen glada över att få honom att tävla för oss. Vi älskar hans energi och passion på banan, och vi tror att hans personlighet och driv kommer att passa in i Kaulig Racing-kulturen.”

Föraren kom i rampljuset tidigare i år när han parkerade sin DGM Racing-bil på Atlanta Motor Speedway-banan och gick därifrån mitt under loppet. Hans handling kom efter att NASCAR bad honom att ta bilen till garaget efter ett haveri i loppet. Flytten gav honom en avstängning i ett lopp. När han går in i 2024 kommer Josh Williams definitivt att se till att dra nytta av den möjlighet han har fått när motorerna vrålar till liv på Daytona Speedway i februari. Förhoppningsvis kommer hans “troféjakt” att visa sig bli en enorm framgång.

RELATED ARTICLES

Mest populär