Wednesday, February 21, 2024
HemNASCAR"Behöver inte förklara det" - Tony Stewart reder ut sitt idébarn bakom...

“Behöver inte förklara det” – Tony Stewart reder ut sitt idébarn bakom Noah Gragsons SHR-signering

Det finns flera förare i NASCAR vars prestationer talar för sig själva och inte kräver en introduktion. Något liknande är fallet med Stewart-Haas Racing, eftersom dess ägare, Tony Stewart, utvecklade logiken bakom värvningen av Xfinity Series-mästaren Noah Gragson, som kommer att sitta bakom #10 Fords hjul under säsongen 2024.

Noah Gragsons historia i NASCAR skiljer sig från andra förare på grund av hans avstängning i augusti 2023 när han körde för Legacy Motor Club. Till skillnad från fiasko på banan eller att inte lyda förvaltarna, var det Gragsons bristande uppmärksamhet på detaljer på sociala medier som slet av hans utsikter för säsongen 2023.

Tony Stewart utvecklar idén bakom Noah Gragsons värvning 2024

Innan han kom överens med det förra laget tog Noah Gragson 2022 års Xfinity Series-mästerskap, vilket banade väg för hans plats i #42 Chevrolet. Men på grund av ett fiasko i sociala medier stängdes Gragson av på obestämd tid av NASCAR och Legacy Motor Club.

Det innebar att Gragsons prestation aldrig var orsaken till att han slutade tävla på banorna, vilket Tony Stewart fokuserade på när han letade efter den perfekta kandidaten till sin #10 Ford. 3x NASCAR Cup Series-mästaren avslöjade den okomplicerade statistiken bakom hans beslut att värva Gragson för säsongen 2024 och sa: “Självklart är det talang bakom ratten, vi behöver inte förklara det. Jag menar statistiken vad han gjorde i Xfinity Series, men bokstavligen tror jag att hans förvandling till vem han är som person nu kommer att göra honom till en ännu bättre racerförare än han någonsin varit.”

Tony Stewart avslöjade sedan att Noah Gragson har enorm talang, är hårt arbetande och med sin återkomst till NASCAR-scenen är han mer fokuserad på sporten än någonsin och delade sina förväntningar på X och sa: “Han har talangen, han har motivationen , han har drivkraften och nu har han fokuserat på sitt personliga liv och hur man kan kanalisera den energin till positiva saker. Så jag tror att vi kommer att se mycket bra saker av honom.”

Gragson är utan tvekan ett av de bästa alternativen där ute för att visa upp sina färdigheter under Tony Stewarts mentorskap. Men vad gjorde den 25-årige föraren som ledde till ett strängt steg av NASCAR, vilket ledde till hans avstängning?

Gragsons sociala medier fiasko som ledde till en avstängning på obestämd tid

Det går tillbaka till den fruktansvärda incidenten som hände i maj 2020, då George Floyd, en svart amerikansk infödd, brutalt knäböjdes av en vit polis i nästan 10 minuter, vilket ledde till Floyds död. Situationen väckte massiv upprördhet, inte bara i USA utan globalt.

2 år efter händelsen gick ett meme med George Floyds ansikte runt på internet när Gragson stötte på det, och utan att ägna så mycket uppmärksamhet åt memet gillade han det kalla inlägget. Hans brist på uppmärksamhet för att förstå memen sköt brutalt tillbaka, och på nolltid befann sig Gragson utan en plats för resten av säsongen 2023.

På nolltid insåg Gragson omfattningen av den kontrovers han skapat, varpå han postade en bekännelse på X och skrev: “Jag är besviken på mig själv för min brist på uppmärksamhet och handlingar på sociala medier. Jag förstår allvaret i denna situation. Jag älskar och uppskattar alla. Jag försöker behandla alla lika, oavsett vem de är. Jag trasslade till helt enkelt.”

Även om det är indirekt, är det säkert att säga att Noah Gragsons avstängning från LMC banade vägen för hans framtid med Stewart-Haas Racing. Nu när Xfinity-mästaren har lärt sig av sin blunder är det osannolikt att en liknande händelse kommer att äga rum i framtiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär