Tuesday, February 27, 2024
HemSoccer"Be om för mycket" - Pep Guardiolas oortodoxa taktik sköt tillbaka mot...

“Be om för mycket” – Pep Guardiolas oortodoxa taktik sköt tillbaka mot honom mot Aston Villa

Manchester City kämpar för närvarande. På baksidan av en lila lapp njöt Pep Guardiola och Co. av segrar rygg mot rygg. Men saker och ting har börjat förändras, eftersom de redan har tappat till fjärde plats efter att ha förlorat med 1-0 mot Aston Villa. För närvarande står “Lions” på tredje plats i Premier League och har all förmåga att utmana om titeln. Men vad orsakade stadens undergång? Det tror en före detta fotbollsstjärna Pep Guardiolas oortodoxa taktik kan vara den verkliga orsaken.

Amerikas favoritvideo idag

Gång på gång har Pep Guardiola bevisat att han inte är någon som tvekar att experimentera. I den senaste matchen hade de inte sina bästa mittfältare, Kevin De Bruyne och Rodri. Det verkar som att spanjorens lösning för att övervinna detta hinder slog tillbaka.

Pep Guardiola påstod sig begära “för mycket”

Enligt pensionerad skotsk fotbollsveteran Steve NicolPep Guardiola begick en blunder genom att pressa försvarare Manuel Akanji och John Stones att spela som mittfältare i sin senaste match. Medan han analyserade spelet på ESPN sa Nicol: “Om du förväntar dig att Akanji och Stones ska börja i en toppmatch i Premier League och producera vad människor som Rodri och De Bruyne gör, så tror jag att vi begär för mycket och jag tror det är bara ikapp dem. Man kommer inte undan med det gång på gång på gång”.

Enligt den förre Liverpool-stjärnan sätter detta tankesätt från spanjoren bara extra press på spelarna, vilket följaktligen inte hamnar bra för Manchester City. Tidigare har Pep Guardiola haft framgång när han har använt en liknande strategi att låta försvarare spela som mittfältare. Den här gången gick det dock inte som planerat och bollen låg hos Villa under större delen av matchen.

Under matchen, Erling Haaland gjorde sitt bästa för att göra mål två gånger i den 11:e minuten. Dock, Emiliano Martinezs briljans förhindrade norrmannens skott. Under hela matchen var detta de enda försöken från Manchester Citys sida. Efter framträdandet var fansen och förståsigpåerna ganska kritiska mot Guardiola och Co. Här är vad en av dem hade att säga.

Arsenalstjärnan hävdar att Manchester City ser “sårbar” ut

För Cityzens var den senaste matchen hjärtskärande, då spelare i världsklass kämpade för att leverera det absoluta minimum. De längtade efter att studsa tillbaka från det högtryckta 3-3-resultatet mot Tottenham Hotspur. Nyligen tidigare Arsenal-back Martin Keown hävdade till och med att Guardiolas team såg “sårbart” ut.

LÄS MER: Gary Neville svarar äntligen på Pep Guardiolas grävning och förolämpar Jamie Carragher

Han hävdade att klubbar nu har hittat ett sätt att penetrera genom City XI på planen. Det råder ingen tvekan om att Rodris frånvaro, Ilkay Gundogans avgång och Kevin De Bruynes inaktivitet på grund av skada ger Pep Guardiolas män en svår tid. Är en comeback i Manchester City oundviklig? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär