Tuesday, February 27, 2024
HemUfc"Bättre att inte slåss mot Chimaev" - Israel Adesanyas ryktade UFC 300-återkomst...

“Bättre att inte slåss mot Chimaev” – Israel Adesanyas ryktade UFC 300-återkomst har fått fans att varna honom mot Khamzat-kampen

Israel Adesanyas fans kanske inte behöver vänta till 2027 på att fightern ska återvända! Den tidigare UFC-mästaren i mellanvikt har varit på ett uppehåll från konkurrensen. Hans tid borta från Octagon kom efter att han tappade bältet till Sean Strickland på UFC 293. Medan Strickland ansågs vara en tung underdog som kom in i kampen, levererade han en fantastisk upprördhet när han dominerade ‘The Last Stylebender’ under alla 5 omgångarna av krock!

Amerikas favoritvideo idag

Som sådan, efter kampen, sa Adesanya att han ville ta lite tid från sporten för att fokusera på sig själv. Men i en intervju nyligen släppte han en massiv hint när han sa att “Du kommer att se mig snart”. Hans kommentarer kommer vid en tidpunkt då Khamzat Chimaev också har delat kryptiska meddelanden på sina sociala medier med målet att vara Adesanya! Som sådan indikerar kommentarerna online från fansen att communityn kan vara orolig för hans chanser i den potentiella matchupen mot ‘Borz’!

Fans bekymrade över Israel Adesanya och hans chanser mot “Borz”

Israel Adesanya kan återvända till handling tidigare än vad som ursprungligen antyddes. Den tvåfaldige UFC-mästaren i mellanvikt, på en självpåtagen paus sedan förlusten mot Sean Strickland i september, antydde en tidigare comeback under en nyligen intervju med iFL TV.

Han sa: “Livet har tvingat mig att ta lite ledigt och det kommer jag att göra. Men du kommer att se mig snart. Jag sa 2027 och r**arderna där ute trodde faktiskt att jag menade det, men du får se.

Identiteten för hans potentiella motståndare 2024 är fortfarande osäker, men den obesegrade Khamzat Chimaev har dykt upp som en utmanare för att eventuellt stöta sig mot honom på UFC 300! Som sådan har gemenskapen lämnats splittrad när man väljer vem som skulle vinna i denna matchup!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av MMA Karma (@mmakarma)

Så här reagerade samhället:

Fansen nämnde Alex Pereiras samtal från Adesanya

Pereira erbjöd dig ett titelskott. Vinn eller förlora vet hur du inte tar det

Andra var förvirrade över vad som föranledde samtalen om Chimaev-matchen

Lol vänta… hur antydde han Khamzat?

Vissa hävdade till och med att Adesanya inte är “missad” av fansen

Krypa förresten…vi saknar inte honom och hans frostade naglar

Fansen lyfte också fram den svåra matchup Chimaev erbjuder till Adesanya

Var antydde han att han ville ha khamzat? Det är den värsta matchen för honom

Andra valde Chimaev för att vinna den potentiella matchupen

Khamzat genom 3:e gradens dråp

Men vissa fans vill att Adesanya ska vinna istället

Jag gillar den här matchen. Låt oss gå Izzy

“Borz” och hans dominans nämndes också upprepade gånger av fansen

Khamzat kommer att torka upp honom

Han borde inte slåss mot chimaev

Därför uttrycker fansen olika åsikter om den potentiella matchupen mellan Israel Adesanya och Khamzat Chimaev på UFC 300. Vissa menade att Adesanya hade ett erbjudande om titelskott från Pereira och ifrågasatte hans beslut att inte ta det. Trots skepsisen finns det stöd för matchen, med några fans som är exalterade över utsikterna att Adesanya ska möta Chimaev. Men en försiktig känsla har också uppstått när några fans avrådde Adesanya från att slåss mot Chimaev, och betonade potentiella utmaningar i matchen.

Medan spekulationerna fortsätter, återstår det att se om Adesanya kommer att välja att möta Chimaev eller en annan motståndare, om han återvänder på UFC 300. Men ‘Poatan’, Adesanyas ärkerival, har nyligen indikerat att han kan vara klar med deras saga i UFC!

‘Poatan’ tvivlar på Adesanyas beslutsamhet för en revansch mot honom

Alex Pereira har kastat bollen in på Israel Adesanyas plan angående en potentiell trilogimatch. Efter att ha säkrat UFC-titeln i lätt tungvikt med en seger över Jiri Prochazka kallade Pereira omedelbart till ett tredje möte med Adesanya. Trots att de har vunnit två av sina fyra möten har Adesanya för närvarande ett uppehåll från tävlingen.

Pereira, vid en nyligen genomförd Q&A-session i Frankrike, kommenterade, “Det var hans dröm att vinna mot mig, han gjorde det. Så nu när han går in i den här buren igen med mig vet han att allt kan hända och han kan förlora igen, så jag tvivlar verkligen på om han är motiverad att slåss mot mig igen.”

Adesanya hade tidigare nämnt en potentiell match på 205 pund, om Pereira tog titeln i den divisionen. Hans intresse för att byta division verkar dock ha avtagit sedan Pereiras titelvinst. Pereira sa också att han tvivlar på Adesanyas motivation för en revansch och förblir öppen för att möta alla motståndare, potentiellt i en Brasiliens hemkomst.

Det återstår att se om Adesanya kommer tillbaka på UFC 300 och vem som kommer att stå över buren från honom!

Tror du att Israel Adesanya har en chans att knäppa Khamzat Chimaevs obesegrade rad om matchen blir av nästa år? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär