Thursday, November 30, 2023
HemBodybuilding"Bättre än någonsin": Shaquille O'Neal känner sig upprymd när Bodybuilding-tävlingen återvänder efter...

“Bättre än någonsin”: Shaquille O’Neal känner sig upprymd när Bodybuilding-tävlingen återvänder efter 11 års frånvaro

Tidigare ansågs bodybuilding vara en sport för ungdomar eftersom muskelkvaliteten är bättre när man är ung. Och det kan vara svårt för en äldre kroppsbyggare att tävla mot de yngre. Men 1994 introducerade den tidigare herr Olympia-presidenten, Joe Weider, ett helt nytt koncept av Master Olympia. I Master Olympia tävlar äldre kroppsbyggare mot varandra med vissa kriterier.

Mästare Olympia sprang från 1994 till 2003 och sedan bara en gång under 2012. Dexter Jackson är den regerande mästaren i Olympia. Men 2023, under Jake Woods presidentskap, gör Master Olympia comeback. Och NBA-legenden Shaquille O’Neal, alias Shaq, kände sig extatisk över att kroppsbyggartävlingen återvände.

Den ultimata bodybuildingtävlingen återvänder

Mr. Olympia är den ultimata kroppsbyggartävlingen som en kroppsbyggare strävar efter att vinna. Ingen tvekan om det. Men för äldre kroppsbyggare är Master Olympia deras drömtitel. Den har dock inte funnits under de senaste 11 åren. Det gör en comeback mycket bättre och större 2023.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Mr. Olympia LLC (@mrolympiallc)

När Mr. Olympia avslöjade den eventuella informationen om händelsen, delade Shaquille O’Neal sin glädje genom att dela inlägget på sin Instagram-berättelse. Man kan se att den tillkännagivande försättssidan har skrivit “Bigger Better Than Ever” på den. Enligt inlägget kommer Master Olympia att äga rum från den 25:e till den 27:e augusti 2023. Dessutom kommer Master Olympia att inkludera alla 10 divisioner i IFBB proffsligan.

Bortsett från detta avslöjade inlägget också platsen för den mest efterlängtade bodybuildingtävlingen. Enligt Mr. Olympias officiella sida, BTArena, Cluj Napoca, Rumänien är den bestämda platsen för den kommande megatävlingen. Låt oss dessutom ta en titt på de givna kriterierna för att tävla i Master Olympia 2023.

Allt du behöver veta om kriterierna för att kvalificera dig för deltagande

Eftersom tävlingen måste vara rättvis för deltagarna måste de uppfylla de kriterier som tillhandahålls av administrationen. Enligt Instagram-inlägget är kriterierna som ska uppfyllas för att delta i tävlingen följande:

  • Kroppsbyggaren måste vara över 40 år för att tävla i Wellness, Bikini, Fitness, Men’s Physique, Men’s Classic Physique, Women’s Physique och Figure.
  • Kroppsbyggaren måste vara över 45 år för Bodybuilding för män, 212 för män och Bodybuilding för kvinnor.

  • För deltagande måste ansökan skickas till mastersolympia@mrolympia.com
  • Ansökningsbrevet måste innehålla idrottarens bakgrund, såsom ålder, land och titlar. tävlingshistoria, inklusive den senaste showen idrottaren deltog i och konton på sociala medier.

Den 10 april 2023 är ett annat viktigt datum för idrottarna att komma ihåg, eftersom det är sista datumet för att ansöka om deltagande. Och listan med inbjudningar kommer att finnas ute den 24 april 2023.

Även om Jake Wood har berättat om återkomsten av Master Olympia, tidigare, har tillkännagivandet tänt en gnista av spänning bland fansen. Hur känner du inför comebacken av den ultimata bodybuilding-matchen? Lämna dina kommentarer nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär