Thursday, November 30, 2023
HemF1Battle of F1 Rookies återupplivas när Logan Sargeant förbereder sig för att...

Battle of F1 Rookies återupplivas när Logan Sargeant förbereder sig för att möta den gamla fienden Oscar Piastri i Big League

Vi har sett många rivaliteter utvecklas i Formel 1 genom åren. När en förare börjar dominera rutnätet finns det alltid en utmanare som lurar för att ta bort allt. Fans älskar absolut dessa strider när de ser dem utvecklas framför dem. Men hur många gånger har vi sett nybörjarförare ta sig till startfältet med sin målförare redan inställd? Vi är på väg att bevittna just det när säsongen 2023 utvecklas med Logan Sargeant och Oscar Piastri som gör sin debut.

Logan Sargeants inkludering i Formel 1 förblev ett frågetecken ända till slutet av F2-säsongen. Williams bestämde sig för att ersätta Nicholas Latifi efter en nedslående 3-årsperiod. Den största händelsen som utan tvekan fungerade som droppen som bröt kamelens rygg var den italienska GP. Eftersom Alex Albon var borta på grund av blindtarmsinflammation agerade Nyck de Vries som ersättare. Latifi misslyckades med att återigen sluta i poängposition medan de Vries, utan tidigare F1-erfarenhet, gjorde det.

Logan Sargeant och Oscar Piastri gör sin F1-debut 2023

Eftersom Nyck de Vries senare skrev på ett kontrakt med AlphaTauri var Williams tvungen att leta någon annanstans efter en ny förare. Det var där Logan Sargeant kom in. Sargeant hade en fantastisk körning i F2 med Carlin. Det fanns dock ett problem med att signera honom direkt eftersom han inte hade en superlicens.

Sargeant behövde avsluta F2-mästerskapet med tillräckligt många poäng för att hålla honom inom topp 5 för att få en superlicens. Ändå meddelade Williams offentligt att de skulle värva honom om han lyckades uppnå bedriften. Detta var mycket press att sätta på en ung man. Sargeant var dock engagerad och höll nerverna i det sista loppet i Abu Dhabi för att få superlicensen.

Under tiden tjänstgjorde Oscar Piastri på Alpine som deras tredje förare. Laget ville värva honom och ersätta Fernando Alonso efter dramatik. Men McLaren var snabba nog att få sin signatur på kontraktet. Och Voila! Vi är inställda på att bevittna en stor rivalitet i feederserien återupplivas på toppen av motorsport med öppna hjul.

Logan Sargeant-Oscar Piastris rivalitet

Logan Sargeant och Oscar Piastri kämpade i 2017 års brittiska Formel 4-mästerskap. Medan Jamie Caroline vann mästerskapet, slog Oscar Logan till 2:a plats i förarnas ställning med 20,5 poäng. Under 2018 möttes båda unga förarna i Formel Renault Eurocup. Den här gången tog Sargeant över Piastri och slutade fyra. Oscar kunde under tiden bara klara 8:an.

Resultaten såg att Logan gick vidare till Formel 3, medan Oscar stannade i Eurocupen ytterligare ett år och tävlade om R-ace GP. Aussie visade några fenomenala prestationer och vann mästerskapet och fick en befordran till Formel 3, mot Sargeant igen 2020.

Duon gick med i det legendariska Prema Racing-teamet. För att fortsätta sin överlägsna form vann Piastri mästerskapet före Theo Pourchaire (2:a) och Logan (3:a). Titelkampen hade gått rakt igenom när Oscar vann mästerskapet med bara 3 poäng före Theo och 4 poäng före sin lagkamrat Logan.

Bragden var särskilt imponerande för Piastri, eftersom han var i sin rookiesäsong i mästerskapet medan Sargeant var inne på sitt andra år. Det var sista gången de två tävlade mot varandra när Oscar gick vidare till F2 och tävlade för Prema igen. Logan fick dock spendera ytterligare ett år i F3-serien.

Logan Sargeant avslöjar att Oscar Piastri är hans tuffaste konkurrent

Duon kan ha börjat på väldigt olika vägar, men de är äntligen inställda på att mötas i motorracingens största skede. De kan tävla om lag med mycket olika förmågor, men deras förflutna kommer för alltid att påminna dem om de legendariska striderna de utkämpade mot varandra.

Logan, innan han skrev på avtalet med Williams, satte sig ner för en intervju för lagets officiella hemsida. De frågade honom vem han ansåg vara sin tuffaste konkurrent, och Logan gjorde ingen besviken. Han svarade: “Det måste vara kampen i Formel 3 mellan mig och Oscar Piastri.”

Vi hoppas att Formel 1-fansen är förberedda eftersom slaget om rookies mycket väl kan bli den största diskussionspunkten för säsongen 2023.

RELATED ARTICLES

Mest populär