Wednesday, February 28, 2024
HemNASCAR"Bara en fråga om tid" - 16x Funny Car Champ fäller ett...

“Bara en fråga om tid” – 16x Funny Car Champ fäller ett massivt omdöme om Tony Stewart som ersätter sin fru Leah Pruett i NHRA

I stora nyheter från NHRA-världen uppges den trefaldige Cup Series-mästaren Tony Stewart ersätta sin fru, Leah Pruett, för att tävla i Top Fuel-dragstern under den kommande säsongen 2024. Den framstående dragracern, som också är en 12-faldig NHRA Top Fuel-vinnare, har, efter långa överväganden med sin besättningschef, valt sin man, Tony Stewart, som en värdig ersättare för henne i Dodge Top Fuel-dragstern.

Amerikas favoritvideo idag

Stewart-Haas Racings delägare kommer att stå vid rodret för dragstern på 11 000 hästkrafter och göra sin Top Fuel-debut 2024, medan hans fru går åt sidan för att han ska fokusera på att bilda familj. Som reaktion på den stora uppdateringen delade dragracinglegenden och 16-faldige Funny Car-mästaren John Force sina tankar och sa att det bara är en tidsfråga innan NASCAR Hall of Famer går på troféjakt i NHRA.

Funny Car Legend inleder början av en ny era i NHRA Top Fuel när Tony Stewart kliver in för att ersätta sin fru

Medan 2023 var ett hjärtekrossande år för SHR-fans, var det början på en ny resa att se en av deras favoritförare (Kevin Harvick) ta farväl av sporten för delägaren Tony Stewart, aka “Smoke”. NASCAR-, IndyCar- och USAC-mästaren tog sin första NHRA National Event-vinst någonsin när han vann den tidigare i år i Vegas.

NASCAR Hall of Famer var uppenbarligen känslomässigt och glad med tanke på att vinsten var en efterlängtad sådan, något som hade varit i vardande under en lång tid. Men när året närmar sig slutet har Stewart valts ut som hans frus ersättare efter noggrant övervägande i NHRA Top Fuel.

John Force reagerade på det stora tillkännagivandet, “Tony Stewart är en fantastisk kille, han är en mästare under NASCAR och IndyCar, var han än har varit och han kommer hit och kanske inte det första året men eller kanske det första året. ”

Han tillade vidare, “Han kommer att vinna i Top Fuel och det är bara en tidsfråga så det är fantastiskt att ha honom och vem älskar inte Tony Stewart?”

Stewart reagerar på Pruetts beslut: “Jag är väldigt stolt över min fru”

Nu, om det är en sak som “rök” älskar, så är det definitivt racing. Mannen har en omättlig hunger efter racing, oavsett om det är i lagerbilar, maskiner med öppna hjul, midgets eller till och med dragsters. Ungefär som alla andra tror en stor del av samhället på Stewarts förmågor och att han kommer att börja dominera dragbanden som han gjorde i NASCAR & IndyCar.

Men Tony Stewart fick möjligheten att lotsa sin frus Top Fuel dragster på grund av hennes beslut att sitta ute och låta hennes man ta ledningen. Medan Pruett är ledsen över att lämna en sport som format henne under de senaste 27 åren, är han också stolt över att hennes dragster kommer att vara säker i hennes mans händer.

När han reflekterade över sin frus beslut att gå åt sidan för att bilda familj, sa Tony Stewart: “Jag är väldigt stolt över min fru. Att fatta ett sådant här beslut måste vara extremt svårt. Jag tror inte ur ett manligt perspektiv att vi helt kan förstå det. Att vara en tävlingsinriktad, professionell racerbilsförare och behöva ta beslutet att ta sig själv ur sätet för att bilda familj är inte en position som de flesta män skulle vilja placeras i.”

“Vi hade diskuterat att bilda familj och det här var hennes beslut. I de diskussionerna kom vi fram till att tidpunkten var upp till henne. Jag var väldigt stöttande om hon ville göra det nu eller flera år framåt. Jag är väldigt ödmjuk över att Leah och (besättningschef Neal Strausbaugh) kände att jag var chauffören att fylla i för henne. Jag känner mig hedrad över att jag kan göra det för min fru och det här laget”, utbrast Tony Stewart enligt Motorsports.com.

Donny Schatz avslöjar betydelsen av hans 28:e World of Outlaws Stint ögonblick efter att Tony Stewart Racing tecknat om

RELATED ARTICLES

Mest populär