Saturday, December 9, 2023
HemOlympics"Bara att kunna höra min nationalsång, se min flagga": 2x olympisk mästare...

“Bara att kunna höra min nationalsång, se min flagga”: 2x olympisk mästare reflekterar över äran att representera USA

Idrottsutövare är alltid omgivna av fansens rampljus och ögon. Även om detta ger dem mycket positiv uppmärksamhet, öppnar det också dörrar för negativitet. En skicklig OS-stjärna hamnar i en liknande situation efter att ha tillbringat en mardrömslik period på 10 månader i ett ryskt fängelse. Befriad från sin fångenskap och tillbaka på basketplanen gör hon det hon är bäst på igen.

Brittney Griner, medan hon nyligen deltog i en presskonferens, blev känslosam när hon talade om att ta på sig USA-tröjan igen. Faktum är att den amerikanska basketstoltheten nästan slutade med att gråta när hon pratade om hennes återkomst och ett hoppfullt OS-framträdande 2024.

Brittney Griner blir känslosam

Den 33-åriga Brittney Griner är en 9x WNBA All-Star basketspelare. Phoenix Mercury center har också lett två WNBA-säsonger i poäng och åtta säsonger i block. Brittney Griner återvände till USA i december 2022 efter att ha hållits fängslad i Ryssland anklagad för narkotikasmuggling.

När Brittney Griner talade på en presskonferens efter att ha blivit uttagen till landslaget igen, sa Brittney Griner: “Du vet, jag var bokstavligen i en bur och kunde inte stå ut som jag ville. Så bara att få höra min nationalsång, se min flagga, ville jag definitivt stå.” Medan han sa dessa rader blev Griner också riktigt känslosam, enligt en rapport från USA Today.

Brittney Griner sa detta i ljuset av sin Black Lives Matter-protest under säsongerna 2020 och 2021. Tydligen vägrade hon att stå för nationalsången, vilket visade sitt ogillande av rasism i nationen. Detta fick många amerikaner att ifrågasätta hennes patriotism.

Trots att hon vunnit två back-to-back-guld i OS och alltid ställt upp för sin nation, anser flera av hennes kritiker henne fortfarande inte som en patriot. På grund av detta och hennes felaktiga fängelse betydde det mycket för Brittney Griner att få en chans att spela för USA. Nu när hon är tillbaka på landslagslistan vill Brittney Griner vinna tredje OS i rad för USA.

Amerikansk basketstolthet talar om olympisk dröm

Brittney Griner fördes hem via ett fängelsebyte i december 2022. När hon satt i fängelse trodde hon inte att hon någonsin skulle spela basket igen. Tillbaka i laget med glädje och ära strävar Griner efter att spela för USA i OS i Paris.

Griner nämnde detsamma, “Det är bara en annan känsla när du spelar med USA vid OS, och representerar hela landet när alla ställer in.” Medan hon hoppas på att åka till Paris tillsammans med sina lagkamrater, vet hon att det kommer att bli svårt att uppnå.

Med flera fans emot henne, särskilt efter hennes internering i Ryssland, kommer det inte att bli lätt att ta sig till OS. Men om hon klarar det kommer hon att vara både tacksam och stolt över att representera Amerika på den största scenen igen. Dessutom kommer hon också ha en chans att göra ett olympiskt hattrick. Kommer Brittney Griner att kunna ta sig till de kommande OS i Paris?

SE BERÄTTELSE – Titta: Direkt efter att ha fått 1st Warriors Bucket, ställer Chris Paul upp Stephen Curry i ett häpnadsväckande breakaway-spel

RELATED ARTICLES

Mest populär