Friday, February 3, 2023
HemF1"Awesome" Roger Federer och Novak Djokovic Duo påminde Lewis Hamilton om hans...

“Awesome” Roger Federer och Novak Djokovic Duo påminde Lewis Hamilton om hans hårt kämpade rival

Under sin sextonåriga löpkarriär har Lewis Hamilton sett många rivaliteter utvecklas. I de flesta av dem har han gått segrande. Det fanns dock en härlig en han omhuldade så mycket att han jämförde den med rivaliteten mellan tennisstorheterna Roger Federer och Novak Djokovic.

Lewis Hamilton tog F1-världen med storm i det ögonblick han klev in i sporten. Han konkurrerade med sin egen lagkamrat Fernando Alonso under sin första säsong och slutade på lika poäng. Nästa år, 2008, fick han en bättre över Felipe Massa för att vinna sitt första världsmästerskap. Nu har han Max Verstappen, som han måste längta efter att få det bättre av. Men vem var föraren han älskade att slåss mot?

Vilken F1-rivalitet påminde Lewis Hamilton om Federer och Djokovic?

F1-säsongen 2017 tog Lewis Hamilton och Sebastian Vettel i centrum för förarmästerskapet. Fansen såg en episk strid upplösas när duon visade fenomenal konsekvens genom att vinna alternativa GPs vid de flesta tillfällen. Hamilton talade om deras rivalitet efter att ha vunnit det spanska GP.

The Guardian citerade honom och sa: “Det jag älskade med loppet med Sebastian är att jag älskar tennis och jag älskar att se Federer och Djokovic i finalen och det jag verkligen beundrar är konsekvens.”

“Jag beundrar deras koncentration och hur de är så fantastiska och håller sig vid gränsen. Jag kände att jag hade den kampen i söndags.”

“Du kan ta dig före ett lopp och ligga efter i nästa. Det handlar om att försöka prestera som jag har gjort i helgen på varenda tävling vi har kvar. Det är vad jag tänker på.”

Hamilton byggde en sund ledning på Vettel senare under säsongen och vann 5 lopp av 6 mellan matcherna i Belgien och USA. Han vann till slut mästerskapet, medan Vettel slutade tvåa.

Lewis Hamilton förväntar sig att se Sebastian Vettel tillbaka på F1-rutnätet

Sebastian Vettel meddelade att han skulle lägga av i slutet av säsongen 2022 i juli. Hamilton talade dock inför säsongsfinalen om hur han trodde att den tyska föraren skulle komma tillbaka. Han hänvisade till hur många andra förare, inklusive Fernando Alonso, hade kommit tillbaka.

SI citerade honom och sa: “Jag satt bara här och trodde att de flesta förare kommer tillbaka. Du kommer förmodligen att komma tillbaka. Du kommer tillbaka. Formel 1 har ett sätt att suga in dig igen.”

“Jag tror inte att det är “en adjö-show”, det är “vi ses senare”, för han kommer tillbaka. Jag ska lägga mina pengar på att han ska komma tillbaka, bara ta ett sabbatsår, typ ett år, kanske högst två år, och sedan komma tillbaka.”

Som fans skulle vi älska att se Seb göra comeback och prestera på högsta nivå. Även om chanserna att det händer är små, kan ett fan drömma, eller hur?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär