Sunday, December 10, 2023
HemMartial artsAvslöjar Jackie Chans mystiska sjukdom

Avslöjar Jackie Chans mystiska sjukdom

Megastjärnan Jackie Chan är en av de levande legenderna inom kampsportsområdet. Sedan 17 års ålder har Chan dominerat Hongkong och den amerikanska filmindustrin. Chan, som började arbeta som stuntman i olika actionfilmer, använde aldrig en stuntdubblett ens efter att ha blivit en superstjärna.

Under hela sin karriär har skådespelaren råkat ut för flera skador och tappert kämpat mot dem. Men kampsportsexperten står nu inför sitt livs största kamp eftersom han lider av en sällsynt sjukdom.

Jackie Chan möter sin tuffaste motståndare någonsin

I oktober avslöjade Asian Journal USA att Hong Kong-legenden diagnostiserades med en sällsynt sjukdom som heter SJK eller Samuel Jackson Kinny. SJK är en ovanlig sjukdom som orsakar svåra ledvärk och stelhet i kroppen.

Även om Chan har drabbats av många livshotande skador under sin skådespelarkarriär, är detta en obotlig sjukdom. Därför är även någon så modig och kraftfull som Chan hjälplös mot SJK. Detta betyder dock inte att Chan har gett upp allt hopp och kommer trots allt att vara en fighter.

Den ikoniska stjärnan har varit öppen med sin diagnos och har bestämt sig för att bekämpa denna åkomma. Den 68-årige skådespelaren har redan påbörjat sin behandling för att lindra smärtan och hjälpa till med symtomen på sjukdomen.

Även om Chan är positiv till att hantera den sällsynta sjukdomen, kanske hans gamla kropp inte stöder skådespelaren helt.

En haltande Chan behövde hjälp för att gå

Under en av kampanjerna för hans animerade film från 2021 – Wish Dragon, verkade Chan ha stor smärta. Enligt Today hade skådespelarens ländryggsskada förvärrats under den tiden och behövde därför hjälp för att gå under kampanjerna. I videon där Chan haltade såg han mycket smärta ut. Detta hindrade dock inte skådespelaren från att le och hälsa på sina fans.

När videon blev viral kom flera Chan-fans ihåg en av hans tidigare videor. Enligt källrapporten, i videon, sa Chan, “När kommer man att börja känna att de blir äldre? De här åren, varje gång jag får nyheter om att en vän har gått bort, känner jag min ålder. När jag var yngre ville jag bli känd, så att Hongkong, Asien och hela världen skulle få veta mitt namn.”

Även om det är hjärtskärande att se allas favorit “actionhjälte” i smärta, är Chan en legendarisk fighter. Ingen sjukdom eller skada kan hindra honom från att underhålla sina fans!

RELATED ARTICLES

Mest populär