Saturday, January 28, 2023
HemBodybuildingAvslöjar historien om en österrikiskfödd sen kroppsbyggare som fortfarande hyllar titeln noll...

Avslöjar historien om en österrikiskfödd sen kroppsbyggare som fortfarande hyllar titeln noll procent kroppsfett

Bodybuilding är en av de mest hyllade sporterna i världen. Även om det ser kolossalt och magnifikt ut på scenen, kräver det deltagarnas allvar för att ha en chans i tävlingen. Andreas Munzer, den österrikiskt födda kroppsbyggaren, var känd för sin strimlade kroppsbyggnad och papperstunna hud på grund av noll fett.

Genetiskt byggt med ett system som fick massa snabbt, trivdes den österrikiska födda med ett slutmål att bli en legendarisk kroppsbyggare som hans idol, Arnold Schwarzenegger. På grund av överanvändningen av steroider och diuretika avbröt han sitt liv med en tragisk avslutning vid 31 års ålder.

2000-kaloridiet fick kroppsbyggaren att behålla sin figur

Munzer var utan tvekan en av tidens mest konditionerade kroppsbyggare. Han började tävla i österrikiska tävlingar som tonåring. När han gick framåt gick Munzer som segrare i flera lokala tävlingar innan han dök upp i internationella tävlingar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Andreas Münzer (@_andreasmunzer)

När han nådde sin toppfas höll sig kroppsbyggaren i god form under hela året, i motsats till andra som tenderar att vanställa under lågsäsong. Det högsta han någonsin hade gått upp i vikt var 15 pund mer än hans typiska tävlingsvikt. Det visade sig dock vara till hjälp att fokusera på att finjustera sin mejslade kroppsbyggnad istället för att arbeta med att ta bort fettlager.

DYK DYPARE

Mr. Ripped följde en lågkaloridiet på 2000 kalorier, vilket är oerhört lågt för alla idrottare som följer en strikt och intensiv träning. Därför är det inte konstigt varför folk fortsätter att anpassa honom till nollprocentig kroppsfettpolitik. Men på en sorglig ton blev hans dåliga kost, i kombination med höga doser av steroider och diuretika, receptet för hans hjärtskärande slut.

Slutet började med ont i magen

Smärta är en oundviklig del av sporten. Styrkesportidrottare uthärdar olidlig smärta för att nå toppen av sin karriär. 1995 kände Munzer ont i magen. Även om han diskuterade det med sina vänner brydde han sig inte så mycket om det. Året därpå tävlade han i Arnold Classic.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Andreas Münzer (@_andreasmunzer)

Den före detta bodybuildinglegenden och hans idol, Arnold Schwarzenegger, uppskattade hans smalhet och muskulöshet men kritiserade honom för hans obalanser. Munzer slutade sexa i tävlingen. Veckor efter tävlingen dog kroppsbyggaren av att blodkärl sprack i magen. Akutkirurgi och outtröttliga ansträngningar från läkarna kunde inte rädda den 31-årige Munzer.

Genom att minnas denna man som bar ett varmt och vänligt uppträdande, visade han extrem passion och löfte för sporten. Vad tycker du om kroppsbyggarens resa? Dela i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär