Wednesday, February 28, 2024
HemSwimmingAvslöjar den inspirerande resan för en lovande framtida paralympisk sensation i simning...

Avslöjar den inspirerande resan för en lovande framtida paralympisk sensation i simning i USA

De paralympiska spelen fick sin ultimata glorifiering av den amerikanske författaren Joey Reiman. Reiman sa en gång: “OS är där hjältar skapas. Paralympics är dit hjältarna kommer.” Indikationen är tydlig, själva deltagandet i detta spel är hjältemod i sig. De fysiska och omständighetsmässiga svårigheter som deltagarna övervinner för att göra sig värdiga som idrottsutövare är avgörande. Den paralympiska simarenan i USA bevittnade nyligen en sådan större än livet berättelse om grus och beslutsamhet.

Amerikas favoritvideo idag

Det unga simunderbarnet drabbades av en medfödd genetisk störning, yttrade aldrig ett ord tydligt. Blues av denna oförmåga verkar dock ha hittat sitt botemedel i poolens blues. Och gymnasieeleven har börjat visa ljusa drömmar för sitt lands simrike.

En berättelse om att simma mot strömmen

Cyrus Kia, en student från Montgomery High School, lider av autism och ataxi. Att vara ett icke-verbalt barn var det redan svårt för honom att lära sig simma. Detta förvärrades av rädslan för att drunkna. Men Kias föräldrar, Raman och Jessica, tappade inte hoppet. Deras ansträngningar blev framgångsrika 2011 när de såg vattensportinstruktören Frances Teetsel.

Jessica sa till Montgomery News, “enligt Jessica. “Hon fick oss att känna oss välkomna, även när Cyrus hade det kämpigt.” Historien tog en vändning härifrån. Med Teetsels vägledning in på sitt tolfte år nu är poolen Cyrus “hem hemifrån”, enligt Jessica. Den här föreningen visade sina färger för första gången nyligen när Cyrus deltog i en nationell simtävling – US Paralympics Swimming National Championships 2023 i Orlando, Florida från 15 till 17 december. Men utmaningarna var många.

Cyrus hade också svårt att hitta en klubb för sin sjukdom. Återigen stod hans skrämmande föräldrar för honom. Så småningom accepterade Scarlet Aquatics i Piscataway honom som medlem. Dess huvudtränare, Tom Speedling, har guidat honom under cirka tre timmar långa träningspass dagligen. Saker och ting har tagit en bättre vändning för Cyrus och med det dyker en dröm upp i hans sinne.

Dröm om att ta dig upp till den största scenen

Cyrus navigerar genom många svårigheter och har nu en fanklubb. Fandomen ifrågasätter inte hans brister, utan de firar det. Detta har gjort Cyrus ännu mer självsäker och gladare i poolen. Jessica sa, “När Cyrus är i vattnet är han inte begränsad eller bedömd för sin unika stil, utan snarare accepterad och omfamnad för sina olikheter.” Med all kärlek verkar Cyrus ge tillbaka till sina fans nu.

Cyrus strävar efter att bli medlem i USA:s olympiska träningscenter i Colorado Springs och så småningom representera sitt land på den högsta idrottsarenan. Enligt Coach Wilma Wong, en nationell högpresterande tränare för olympiska och paralympiska idrottare, tror att denna dröm som går i uppfyllelse inte är långt borta för Cyrus. Vi väntar på att se Cyrus komma till tillfället!

RELATED ARTICLES

Mest populär