På grund av koronaviruspandemin rekommenderas spelare att bo på hotell som arrangörerna anser vara säkra vid tennisevenemang. De kunde dock stanna i vilket hus som helst som uppfyllde COVID-19-kraven. Det är precis vad Novak Djokovic gjorde vid US Open och många undrar om han kommer att göra detsamma vid Australian Open 2021.

”Det kommer att bli intressant att se vad han gör eftersom Novak fick ett hus vid US Open. De tillät honom att ha som ett satellitnav, där han fick ett hus, han var tvungen att underlätta det och faktiskt lägga alla COVID-förhållanden runt det, ” sa den australiensiska tränaren Roger Rasheed.

Vid ankomsten till Australien måste varje spelare genomgå en karantän på två veckor. Om de bestämmer sig för att stanna på hotellet blir det bekvämt för dem att träna. Detta är mycket viktigt och en bra anledning för Novak att stanna där. I slutändan kommer det att vara hans beslut om var han ska bo och han kommer att avslöja det snart nog.

Novak Djokovic / Boris Becker
Tennis – ATP-finaler – O2, London, Storbritannien – 20 november 2020 Serbiens Novak Djokovic firar. Det var under hans gruppspelsmatch mot Tysklands Alexander Zverev REUTERS / Toby Melville

Novak Djokovic jagar 9: e titel vid Australian Open

Novak kanske inte är säker på sitt vistelsearrangemang i Melbourne men han är definitivt säker på sitt mål och det är att vinna titeln. Australian Open är en av hans favorithändelser då han vann det ett rekord 8 gånger. Detta är en fantastisk bedrift och det skulle vara ännu mer otroligt om han vinner en nionde titel.

Utöver detta, om servern vinner, kommer han också att begränsa Grand Slam-loppet. Han är för närvarande 3 majors bakom rekordhållarna Rafael Nadal och Roger Federer. Han kan minska klyftan till 2 och det skulle göra detta lopp tättare än någonsin. Novak vill definitivt göra detta och förhoppningsvis kan han när evenemanget börjar den 8 februari.

Läs mer – “Om Rafas ego var stort skulle han inte lyssna på oss”: Carlos Moya kallar Rafael Nadal en oklanderlig professionell