Friday, February 3, 2023
HemF1Audi ser in i framtiden med "imponerande" tillägg till kommande F1-team

Audi ser in i framtiden med “imponerande” tillägg till kommande F1-team

Varje gång vi känner att dramatiken i Formel 1-världen har lagt sig, dyker något nytt upp. Teamchefen har varit i en typ av karusell under de senaste 24 timmarna och den omedvetna Audi är nu nöjd med ett “imponerande” tillskott till det kommande F1-teamet.

Det var många överraskningsmeddelanden igår och Andreas Seidl var en del av ett. Teamchefen, som har varit i McLaren sedan 2019, har beslutat att lämna teamet och gå med i Alfa Romeo som deras vd.

Denna domäneffekt började dock när Mattia Binotto lämnade Ferrari och Saubers Frederic Vasseur utsågs till Scuderia. Seidl gjorde valet att gå över till Sauber när Alfa Romeo-chefen avgick från sin position för att ställa upp för Ferrari. Och som ni kanske vet kommer Seidls nya team, Sauber, snart att slå sig samman med den tyska jätten Audi 2026.

Enligt CTO för Audi AG, Oliver Hoffmann, har Andreas Siedls anställning tillfredsställt teamet. “Vi välkomnar valet av vår framtida partner. Andreas Seidl har lång erfarenhet av ledarroller inom motorsport, både på konstruktörs- och Formel 1-teamnivå. Hans meritlista inom motorsport är imponerande, säger Hoffmann.

Även om ett av de ledande bilmärkena inte kommer in i Formel 1 förrän 2026, har det tyskbaserade företaget fortfarande gett fansen möjligheten att tävla i sina bilar.

I samarbete med EA tar Audi sin F1-design till F1 22-videospel

I augusti deklarerade Audi att de skulle gå in i motorsporten som motortillverkare. I samma evenemang visade de också upp en F1-bil med en speciell Audi-livry. Nu har F1 22 av EA Sports och Codemasters några nya förbättringar i spelet.

Det är Audis utställningsbil som ses komma in på arenan som en del av pallpasset serie 4 VIP-nivå i spelet. Efter att Audi bekräftat sitt deltagande i Formeln skrev de på ett kontrakt för att samarbeta med Sauber med start 2026.

Race framåt till 2026 med @audiosport och #F122spel

Audin @F1 Lanseringsliveri är tillgängligt just nu, exklusivt i Podium Pass Series 4:s VIP-nivå ⭐

Läs mer 👉 https://t.co/a9OB3r6L4H pic.twitter.com/ZSWQGg85T1

— EA SPORTS F1® 22 (@Formula1game) 7 december 2022

Märkeschefen Audi Henrik Wenders är övertygad om att utställningsbilen kommer att få ett stort antal följare på nätet. Han sa: “Det är inte givet att vara en del av den officiella simuleringen av Formel 1 tre år före vårt första race.”

”Vår utställningsbil har väckt stor uppståndelse från första stund med sin slående design och färgskalan som är typisk för Audi inom motorsport. Överallt där det varit i aktion har reaktionerna varit oerhört positiva. Jag är övertygad om att vår utställningsbil också kommer att vinna många fans i den virtuella världen”, tillade han.

Det är säkert att säga att gårdagen var dramatisk för åtminstone lagrektorerna. Med allt detta, tror du att Seidl byter till Sauber var ett klokt beslut?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär