Friday, December 8, 2023
HemViralSportsMoments"Att vinna framför denna folkmassa är något..." – Spännande avslutning ser Tadej...

“Att vinna framför denna folkmassa är något…” – Spännande avslutning ser Tadej Pogačar triumfera i Saitama Criterium före Sepp Kuss

Cykelfans bevittnade några magiska uppvisningar av atleticism i det nyligen avslutade Tour de France Saitama Criterium 2023. Att göra en debut vid vilken tävling som helst är ett monumentalt tillfälle och ställer också en del skrämmande krav. Nerverna för att komma till en ny arena för att tävla skulle säkert ha spelat en roll, men Tadej Pogačar hade andra saker i åtanke.

Den slovenske cyklisten avslutade säsongen med en lysande avslutning i sin debut, Saitama Criterium-loppet, och tog en seger före Sepp Kuss, i vad som var hans sista lopp i den vita tröjan. Tadej Pogačar kommer att åldras ur klassificeringen för den bästa unga ryttaren 2024. Hans rekordstora säsong på 17 segrar, som inkluderar två Tour Stage-segrar redan i juli, är vad drömmar består av.

Tadej Pogačar går ut för Sepp Kuss i en sprintavslutning

Det var den nionde upplagan av upplagan av Tour de France Saitama Criterium och tiotusentals fans prydde sin närvaro i vad som var ett fängslande lopp. Loppet hade många nerviga ögonblick, och pendeln fortsatte att svänga åt olika håll.

Med bara 7 km kvar av loppet var det en kamp att komma i mål mellan Peter Sagan, Tadej Pogačar och Jumbo Vismas Sepp Kuss. Spänningen steg för varje kilometer som korsades och saker och ting värmdes upp för en spännande avslutning. Med bara 2,5 km kvar valde Kuss attackvägen, av rädsla för att en spurt skulle sätta honom i underläge.

Peter Sagan var ingen match för sin anfallsstrategi, men debutanten hade andra planer på gång. De ultimata ögonblicken av loppet kokade alla ner till en 350m sprint mellan de två. Det fanns ingen hejd på Pogačar i den form han var i. Kuss var helt enkelt ingen match för sin snabbhet i det långa draget före mållinjen.

En underbar avslutning på en spektakulär säsong

Världsettan visade alla varför han för närvarande är värd för toppen av rankingen. Hans slutspurt mot Kuss runt solnedgången avslutade vad som har varit en otrolig säsong. Han kunde inte hålla tillbaka sin spänning efter att ha gått segrande i vad som var hans debut Saitama Criterium Race.

Cyklisten uttryckte sin stora förtjusning och sa: “Jag är superglad över att vara här först. Att bli inbjuden och uppleva denna fantastiska atmosfär.” När han pratade om sin seger tillade den slovenske atleten: “Att vinna inför den här publiken är något som jag aldrig kommer att glömma. Idag försökte jag spara benen för en enda stor attack på stigningen och Sepp var där. Det var perfekt, han var superstark idag och vi gick klart. Vi var tvungna att fånga Peter också, men han var trött eftersom han hade varit aktiv hela dagen. Jag väntade på min enda chans.”

Säsongen 2023 var inget mindre än anmärkningsvärd för Tadej Pogačar. Han återvände till spel i Tour de France efter att han brutit handleden, vunnit II Lombardia tre gånger i rad och blev bara den tredje personen att göra det. Han tog en seger i sitt debutlopp i Saitama och en andraplats i Tour de France. Elden i honom brinner starkare än någonsin, och som han sa, detta är bara början!

RELATED ARTICLES

Mest populär