Sunday, December 3, 2023
HemAliyah BostonAtt stärka kvinnor med sina NIL-erbjudanden, hur Caitlin Clark vänder bordet från...

Att stärka kvinnor med sina NIL-erbjudanden, hur Caitlin Clark vänder bordet från banan

Bortsett från hennes senaste hovprestationer, chockade Iowa Hawkeyes-pekvakten Caitlin Clark alla med sitt fantastiska spelande förra året. Med en sådan exemplarisk uppvisning var hon skyldig att bli en mediafigur. Detta hjälpte henne att tjäna rikligt och även teckna stora affärer med företag. Idag är Clark ett växande varumärke med många kunder.

Collegestjärnan har ett uppskattat nettovärde på 3 miljoner dollar. En hel del av hennes inkomster kommer från att spela för Iowa Hawkeyes i NCAA. Men Clark är också insatt i 10 NIL-affärer.

Caitlins nettoförmögenhet och NIL-affärer

Enligt On3 ligger Caitlin Clarks NIL-värdering på $765 000 då hon upptar tredjeplatsen på College Women’s NIL-ranking. Totalt sett är Clark rankad på 49:e plats i college-sportkretsen med både manliga och kvinnliga spelare. Hon har fått ett enormt antal följare genom sitt spel. Det som gör henne speciell är att hon är lika mycket en skytt som hon är en assistmakare.

Clarks huvudsakliga inkomstkälla kommer från NIL-affärer med konglomerat, nämligen – Nike, Bose, Buick, Hy-Vee, Topps, Shoot-A-Way, H&R Block, Iowa Cubs, 10 000 Small Business Voices och Statefarm. En av hennes tidigaste affärer var med The Vinyl Studio i augusti 2021 när de tryckte t-shirts som markerade hennes första merchframträdande. Hennes andra erbjudanden är följande:

Hy-Vee

Ett annat Clarks avtal är med Hy-Vee. Stormarknadskedjan har gjort stora affärer med populära kändisar som Patrick Mahomes, Mark Wahlberg och Oprah Winfrey. Clark dök också upp i deras reklamfilmer efter att affären införlivats.

H&R Block

Clark är också ekonomiskt kunnig. Därför blev hon representerad av ett av landets bästa skatteberedningsföretag – H&R Block. Årets spelare i Naismith College 2023 fanns med i många

Toppar

Clark tog sedan handelsvärlden med storm när hon skrev på med Topps. De släpper en rad med kort i samarbete med University of Iowa som hade Clarks signatur på sig. Fansen var extremt glada över att köpa dem och försäljningen, precis som namnet, toppade.

Nike

En av hennes stora NIL-affärer var med Nike. Clark skrev på tillsammans med en lista över idrottare, inklusive Stanford-vakten Haley Jones och NBA-legendaren LeBron James son Bronny James. Det var ett landmärke i Clarks karriär eftersom ett band med skoföretaget är många idrottares dröm. För protokollet är Bruce Lee Kobe 5s hennes favoritskor.

Shoot-A-Way

Clark skapade rubriker igen när hon skrev på ett avtal med Shoot-A-Way. Hon skänkte också Downing Catholic till sin gymnasieskola en av deras bästsäljande produkter – “The Gun”. Företaget kompletterar henne väl eftersom Clark själv är en av de bästa skyttarna i NCAA:s historia.

Bose

Årets AP-spelare 2023 fick sedan alla huvuden att vända när hon gick in i hörlursbranschen genom att ingå ett avtal med Bose. Hon släppte också en video som backades upp av låten “Run This Town”. Det gjorde henne till ett ledande namn i landet eftersom Bose är ett av de mest populära hörlursmärkena bland ungdomarna.

Buick

En annan video som gick runt på Instagram var Buicks #SeeHerGreatness-kampanj. Den innehöll andra idrottare inklusive Aliyah Boston, Cameron Brink, Azzi Fudd och Kiki Rice. Det är ett kvinnocentrerat initiativ av Buick.

Iowa Cubs

Clark skrev på ett avtal med Iowa Cubs som fick hennes bobblehead att träffa hyllan. Hennes popularitet fick dem att sälja slut över en natt.

Statsgård

Clark gjorde också stora affärer med försäkringsbolaget Statefarm. Hon dök upp i många

Goldman Sachs

Den Iowa-födde sågs nästa gång i en

Clark har alltså stämplat sin auktoritet i basketvärlden såväl som i media. Hon har blivit ett populärt ansikte för många varumärken och med sin ljusa framtid inom basket kan hon se fram emot många fler sådana varumärkesaffärer.

RELATED ARTICLES

Mest populär