Monday, February 26, 2024
HemBasketballAtt gå förbi Cameron Brink, varför Standfords Kiki Iriafen är spelaren att...

Att gå förbi Cameron Brink, varför Standfords Kiki Iriafen är spelaren att titta på den här NCAA-säsongen

Stanford Cardinals dambasketlag slog Florida State Seminoles med en hygglig marginal på 100-88 på lördagen. Kardinalen dominerade varje kvart utom den första, och gick till seger med en exceptionell laginsats. Ett namn som dock stack ut för kardinalen var deras forward Kiki Iriafen.

Amerikas favoritvideo idag

Iriafen vände alla ögon på henne genom att göra karriärhöga 30 poäng med häpnadsväckande 17 returer. Hennes dubbeldubbel bidrog till att sätta tonen för hennes lag för tävlingen, och Iriafen skapade rubriker direkt. Kritikerna och fansen var snabba att lägga märke till hennes tidigare prestationer i årets NCAA-turnering.

Stanford Cardinal vs Hawaii Rainbow Wahine 87-40

Cardinal spelade sin säsongsöppnare mot Hawaii Rainbow Wahine på Maples Pavilion. Hemmalaget vann tävlingen med en enorm marginal på 87-40. Kiki var avgörande i sin vinst och slog till med enorma 23 poäng med häpnadsväckande 13 returer. Hon gav också en ensam assist.

Medan Kiki bara spelade i 24 minuter, motiverade hon varje ögonblick av sin närvaro genom att slå en dubbeldubbel. Bortsett från det hade hon en field goal-procent på 71,4 % och ett 3-mot-3 frikast. Med det här spelet startade juniorforwarden en låtvisning som skulle pågå under resten av turneringen.

Stanford Cardinal vs Indiana Hoosiers 96-64

Cardinal låste horn med Indiana Hoosiers under deras nästa match. De slog Hooisers med en utblåsningsmarginal på 96-64. Kiki rök återigen en match hög 20 poäng oavgjort med kardinalstjärnan Cameron Brink.

Detta var den andra dubbeldubbeln för Kiki i den här turneringen när hon tog 11 returer. Även denna gång gjorde hon bara sin handel i 20 minuter och gjorde det bästa av det. Hon hade höga 9-för-12 field goals och en procentandel av frikast. Den här matchen var ett bevis på att Kiki förbättrade sina färdigheter från vad de hade varit förra året vilket också innebar att hon hade blivit en central del av laget.

Stanford Cardinal vs Cal Poly Mustangs 86-32

Kardinalen klättrade upp Cal Poly Mustangs i en skev match vid Maples Pavilion. Kiki och startfemman fick bara tillräckligt med tid för att sätta tonen medan större delen av spelet spelades genom att rotera startfemman.

Kiki inledde sin prestation där hon lämnade den i den senaste matchen och gjorde 13 poäng och 4 returer med en ensam assist. Utgående från Kikis spel var det tydligt att hon var mer av en alfa snarare än att sätta upp layups eller ge assist.

Spelet var betydelsefullt eftersom deras huvudtränare Tara VanDerveer testade hennes andra lag som skulle hjälpa henne att utforma strategier för avgörande matcher.

Stanford Cardinal vs Duke Blue Devils 82-79

Kardinalen tog sig förbi Duke Blue Devils på övertid med en knapp marginal på 82-79. Alla fyra kvartalen var mer av ett race där Cardinal dominerade i första och fjärde medan Blue Devils vann andra och tredje. Sammantaget var det en tät tävling.

Kiki och Brink var arkitekterna bakom denna kardinaltriumf med Kiki som tog de näst högsta 27 poängen i spelet. Hon tillsammans med Brink var en oförstörbar kraft som skakade Blue Devil.

Hon visade också sina ogenomträngliga defensiva färdigheter, tog 9 returer och missade vad som skulle ha varit hennes tredje dubbeldubbel för säsongen med en nominell marginal på en retur. Hon hade ett 9-för-16 field goal och ett 9-för-12 frikast.

Stanford Cardinal vs Belmont Bruins 74-55

Cardinalen utökade sin obesegrade löpning till 5-0 med en seger över Belmont Bruins. Kiki spelade Brinks andra fiol i den här tävlingen och slog 14 poäng med 9 returer och 3 assist.

Kiki missade återigen sin dubbel-dubbel genom en mycket nära sammanräkning av singulära returer. Hon satte upp scenen för Brink att tjäna 27 poäng med 16 returer och tjäna sin dubbeldubbel. Kiki genom hela sitt spelande visade att hon var en exceptionell lagspelare förutom den enastående kraft hon hade varit i de tidigare matcherna.

Nästa match var dock Kikis att ta.

Stanford Cardinal vs Florida State Seminoles 100-88

Stanford Cardinal slog Florida State Seminoles med en respektabel marginal på 100-88 i deras senaste utflykt. Spelet var betydelsefullt eftersom det markerade Kikis tredje dubbeldubbel.

Med häpnadsväckande 30 poäng med enorma 17 returer gjorde Kiki nu en dubbel-dubbel i snitt på de sex matcher hon spelade. Hon har i snitt 21,2 poäng förbi Brink med 10,5 returer per match till skillnad från förra årets 6,7 poäng per tävling och 3,8 returer per match.

Med Kiki förstärkt sitt spel och kardinalen vinner sex raka matcher, kommer det inte som en överraskning om de blir topputmanare för silvervarorna den här säsongen.

RELATED ARTICLES

Mest populär