Wednesday, February 28, 2024
HemNBAAtt förlora 7 084 427 $ kostar inte Ja Morants NBA All-Star-plats...

Att förlora 7 084 427 $ kostar inte Ja Morants NBA All-Star-plats eftersom 24-åringen förblir den enda Grizzlies-stjärnan att göra första snittet

I maj 2023 befann sig Memphis Grizzlies-stjärnan Ja Morant på fel sida av NBA-reglerna när han viftade med ett skjutvapen på Instagram Live. Ligan gav Morant en avstängning på 25 matcher för “uppförande som är skadligt för ligan”. Avstängningen har kostat honom cirka $7 084 427 i missade matchavgifter. Det avsnittet är dock i det förflutna och Ja Morant har sprungit på med basket.

Amerikas favoritvideo idag

Morant gjorde en sensationell comeback när han ledde Grizzlies till en vinstsvit på fyra matcher i sina första fyra matcher tillbaka i aktion. På grund av sin otroliga återkomst har Ja behållit sin All-Star-plats i första cut.

Trots att de bara spelat åtta matcher den här säsongen röstade fansen Ja Morant in på All-Star-listan. I själva verket är han fortfarande den ende Grizzlies-spelaren som gör första cut. Begåvade lagkamrater som Desmond Bane och Jaren Jackson Jr. har avvisats av fansen. Även om deras dystra rekord kan ha något att göra med det. Grizzlies upptar för närvarande den 13:e platsen i Western Conference-tabellen, efter att ha vunnit bara 11 matcher och förlorat ytterligare 23. Men med Morant i lineupen har Grizzlies vunnit fem av sina senaste åtta matcher.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av NBA (@nba)

Morant som gör det första klippet för All-Star-spelet understryker ytterligare hans stjärnkraft. Morant samlade 288 667 röster, rankad som den sjunde högsta bland vakterna. Han fick fler röster än spelare i bra form, som De’Aaron Fox och Austin Reaves. Han har fängslat basketfans med sina otroliga handtag och dundrande dunkar. Många människor har backat Ja Morant för att bli ligans ansikte utåt. Men för att uppnå det måste Morant hålla sig borta från problem. Hans överjordiska förmågor skulle utmanas när han siktar på att fullborda en osannolik vändning.

Kan Morant leda Grizzlies till slutspel?

Det går inte att dölja det faktum att Memphis Grizzlies har varit urusla den här säsongen. Morants avstängning på 25 matcher har haft en enorm inverkan på deras säsong. Men med Morant tillbaka måste Grizzlies plocka upp vinster regelbundet om de fortfarande har ambitioner om en slutspelsplats. Grizzlies måste omedelbart ta itu med några av de uppenbara problemen i deras spellista.

Trots att de har talangfulla offensiva spelare som Bane och Morant har Grizzlies den värsta offensiven i ligan. De har spelat in ett defensivt betyg på 106,7. Dessutom har Grizzlies också kämpat från djupet. De har skjutit 33,3% från utanför bågen, vilket är sämst i ligan. Ja Morants återkomst kommer att erbjuda ett lyft, men Grizzlies kan tycka att det är svårt att klättra upp ur hålet de har grävt åt sig själva. Kan Ja leda Grizzlies till slutspelet? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär