Friday, December 8, 2023
HemTennis"Att blåsa ut ditt knä är inte en rolig sak" - 71-årige...

“Att blåsa ut ditt knä är inte en rolig sak” – 71-årige Jimmy Connors berättar om upplevelsen när han faller offer för oväntad skada

Under åren har amerikansk tennis sett många spelare som har uppnått legendarisk status. Från Billie Jean King till sådana som Andy Roddick och Serena Williams, dessa spelare har burit sitt lands förhoppningar på sina axlar. Bland dem är den åttafaldige Grand Slam-mästaren, Jimmy Connors. Den 71-åriga tennisikonen spelade på toppnivå konsekvent i över 20 år. Skador har dock haft rätt att säga till om i karriären. Nyligen delade han en sorglig uppdatering angående sin skada.

Trots sin pensionering har Jimmy Connors spelat tennis och andra sporter som sin dagliga aktivitet. En sådan dag drabbades han av ett dåligt öde.

Jimmy Connors berättar om sin knäskada

Under det senaste avsnittet av “Advantage Connors” podcast, öppnade 71-åringen upp om hur han ådrog sig en skrämmande knäskada direkt. Vidare fruktar Connors också att han kan behöva byta ut sitt knä om det blir värre.

Connors förklarade sitt tillstånd och sa: “För fyra eller fem dagar sedan, när jag spelade min vanliga tennis, gick jag och spelade nio hål, kände mig bra, kom hem, åt middag, vaknade nästa morgon, kunde inte gå. Så jag säger: “Vad fan hände här?”

Connors fortsatte vidare med att tillägga: “Det blev värre. Så jag ringde min vän som tog hand om mig för trettiotvå år sedan med handleden, vän från det förflutna… Jag gick igenom allt idag, jag hade MRI på mitt knä, och att blåsa ut ditt knä är ingen rolig sak. Och jag hoppas bara att det inte är så långt att jag måste byta ut mitt knä.” Även om känslan är extremt dålig är det inte första gången för Connors.

Skador har inte varit främmande för Connors. Han har råkat ut för många svåra skador under sin karriär. Dessutom orsakade hans frånvaro från skador en gång en massiv ilska.

När Jimmy Connors försvann

Under Wimbledon-mästerskapen 1977 skulle Connors tilldelas en enorm ära. Den 71-åriga tennislegenden var tänkt att ta emot en medalj av hertigen av Kent under Parade of Champions.

“Biggest Crock of Dump” – När Jimmy Connors slog ut mot Pete Sampras för att ha blivit lättad efter att ha blivit utstött från US Open

Men Connors missade den så viktiga ceremonin på grund av sin tumskada och han testade också en ny skena. Denna incident orsakade en hel del kontroverser eftersom han blev utropad av media för att ha missat evenemanget.

Ändå rensade Jimmy Connors senare luften angående sin frånvaro. Efter den incidenten fortsatte Connors med att lägga till ytterligare fyra Grand Slam-titlar till sin kattunge. Som ett resultat etsade han sitt namn bland de största spelarna som amerikansk tennis någonsin har sett.

RELATED ARTICLES

Mest populär