Saturday, December 2, 2023
HemTennisATP tillkännager ett häpnadsväckande steg på 50 miljoner dollar när spelarens välfärd...

ATP tillkännager ett häpnadsväckande steg på 50 miljoner dollar när spelarens välfärd blir högsta prioritet

Det styrande organet för mäns tennis, ATP, har alltid legat före tiden när det gäller förändringar för att revolutionera sporten. Från att ta in ny teknik för att förbättra beslutsfattandet till att förbättra tältturneringar, herrtennis har kommit långt i detta avseende. Nyligen tillkännagavs ett annat sådant initiativ av organet som kommer att ha en massiv inverkan på spelarna på ett positivt sätt.

Tennis i allmänhet, och herrtennis i synnerhet, har haft en stark ekonomisk tillväxt de senaste åren. Därför fanns det ett behov av att denna tillväxt även fördes vidare till spelarna. Och ATP har gjort precis det, genom att tillkännage den massiva uppdateringen.

ATP tillkännager massiva reformer

Tidigare idag avslöjade det styrande organet för herrtennis att det kommer att ge ytterligare $12,2 miljoner i bonuspoolsutdelning till spelare. Det kommer att implementera en ny 50-50 vinstdelningsformel som är i linje med spelarnas ekonomiska intressen.

Beslutet lät vänta på sig och det konceptualiserades först 2020 med ATP:s OneVision-strategi. Enligt den nya formeln kommer spelare som har deltagit i Masters 1000-turneringarna att dra nytta av detta nya initiativ. Med den aviserade ökningen på mer än $12 miljoner har ATP:s OneVision-strategi resulterat i nästan en ökning med $50 miljoner i spelarkompensation 2023.

På tal om detta sa ordföranden för herrtennisens styrande organ, Andrea Gaudenzi, “Det är svårt att överskatta vilken seismisk förändring detta representerar för tennisverksamheten. Det innebär större förtroende och transparens mellan spelare och turneringar, och anpassade incitament, för första gången någonsin.”

Det nya initiativet kommer att ge mycket lättnad för spelarna i en tid då andra kostnader som vistelse och resor ökar avsevärt. Till och med världsnummer 1, Novak Djokovic, påpekade en gång tennisspelarnas grova verklighet.

3 rekord kan Novak Djokovic slå innan han går i pension

Vad sa Novak Djokovic?

För några år sedan avslöjade den 24-faldiga Grand Slam-mästaren en häpnadsväckande verklighet. Han ansåg att nästan 95 % av spelarna inom sporten hade det kämpigt.

När han pratade om detta sa han: “Vi har tjänat tillräckligt med pengar för att leva bekväma liv. Vi är också lyckliga och tacksamma för att ha det liv som vi har bara 95 % av tennisspelare och även, naturligtvis, människor i världen, men vi pratar om tennis nu kämpar 95 % av spelarna.”

Således är detta nya initiativ en massiv förändring i detta avseende av ATP som inte bara kommer att hjälpa spelet att förbättras utan också hjälpa spelare med deras grundläggande krav. Det är ett välkommet drag och andra idrottsorgan kan se upp till ATP för att få in revolution i idrottsvärlden.

RELATED ARTICLES

Mest populär