Thursday, November 30, 2023
HemTennisATP Heartthrob Stefanos Tsitsipas Snubs Ultimate Tennis Glory för "A Very Valuable...

ATP Heartthrob Stefanos Tsitsipas Snubs Ultimate Tennis Glory för “A Very Valuable Asset” i en bisarr bekännelse

Trots att Stefanos Tsitsipas varit en av de främsta spelarna ett bra tag nu, har inte Stefanos Tsitsipas lyckats ta krönet på den stora scenen. Han har varit i två Grand Slam-finaler, en i Australian Open och den andra i French Open. Han har dock förlorat båda mot en välbekant fiende, Novak Djokovic. Han gjorde en chockerande bekännelse när han jämförde Grand Slams med ATP World Tour Finals.

Årets slutmästerskap, ATP Tour Finals, börjar om bara några dagar. Den grekiska spelaren har redan kvalificerat sig för det och kommer att vara en av de starka utmanarna i turneringen. Här är vad han sa om Grand Slams och Tour Finals.

Stefanos Tsitsipas betygsätter ATP World Tour Finals högt

25-åringen har fina minnen från ATP World Tour Finals. Han vann det avslutande mästerskapet i sitt debutframträdande i turneringen 2019. Under en nyligen intervju gjorde han en öppen bekännelse om denna turnering.

När han pratade om det sa han: ”Det är en hel fest. ATP-finalerna är ett minne och firande av det bästa av det bästa i vår sport. Vi samlas alla och vi får spela mot varandra och fokusera på det faktum att vi är bäst i världen som försöker slåss om denna megapokal, som är ett stort pris i vår sport. Det betyder mycket.”

Vidare fortsatte han med att tillägga, “Jag skulle anse det förmodligen vara en större sak än en Slam, ärligt talat. Det har stor prestige och det är en mycket värdefull tillgång om du kan erövra och vinna den.” Trots att han placerade mästerskapet som avslutades över året överst på sin prioriteringslista, gjorde Tsitsipas en gång ett motsägelsefullt avslöjande. 2020 var han titelförsvarande mästare men gjorde ett chockerande påstående.

Stefanos Tsitsipas avslöjar hur han lärde sig en tennislektion när han försökte efterlikna idolen Roger Federer – “I Play My Own Way…”

Tsitsipas prioriterade en gång inte ATP World Tour Finals

2019 besegrade den grekiska stjärnan Dominic Thiem för att vinna ATP-finalen. Medan han förberedde sig för att återvända till turneringen som titelförsvarare gjorde Tsitsipas ett motsägelsefullt påstående.

Han sa: “Just nu tänker jag inte på ATP-finalerna. Jag fokuserar (på) den här veckan och sedan nästa vecka i Bercy. Jag känner att det här är turneringar som jag kan göra bättre (på) i år och ha en bättre version av Stefanos på banan, så jag är glad att jag är här.”

Tsitsipas kvalificerade sig och spelade i 2020 års upplaga av turneringen. Han slogs dock ut i turneringens gruppspel. Det ska bli intressant att se hur han presterar i år.

RELATED ARTICLES

Mest populär