Tuesday, February 27, 2024
HemBen SheltonATP Dallas Open: Ben Shelton vs Tommy Paul; Förhandsgranska, Head-to-Head och...

ATP Dallas Open: Ben Shelton vs Tommy Paul; Förhandsgranska, Head-to-Head och Prediction

Scenen är redo för en helamerikansk semifinaluppgörelse då två av de bästa namnen i landet kommer att mötas mot varandra. Ben Shelton, som har varit anmärkningsvärd sedan hans förra årets hjältemod i US Open, kommer att göra sitt bästa för att ta sig in i turneringsfinalerna. Men bara ett steg från finalen, hans motståndare Tommy Paul kommer att göra allt som står i hans makt för att han ska bedöva den unga amerikanska sensationen och ta sig fram istället.

Som sagt, med hemmapubliken på väg åt båda hållen, vilken spelare har en riktig chans att vinna händerna? Låt oss ta reda på!

Ben Shelton vs Tommy Paul: Förhandsvisning

Tommy Paul är nära att vinna sin första ATP Tour-trofé någonsin sedan 2021 i Dallas Open efter att ha slagit Dominik Koepfer 7-5, 6-3 i kvartsfinal. I det första setet var det fem pauser av serven, och Paul fick ett avgörande break i den 11:e matchen för att vinna setet. Han spelade bra, särskilt på Koepfers andra serve.

HÖR HOM RÅTA @BenShelton fullbordar comebacken mot Thompson 6-7(2) 6-4 6-4 och bokar sin semifinalplats! @DALOpenTennis | #DALOopen pic.twitter.com/HGvf73RrpP

— ATP Tour (@atptour) 10 februari 2024

Nu kommer han att möta Ben Shelton i semifinalen, som vann 6-7(2), 6-4, 6-4 mot Jordan Thompson. Shelton förlorade det första setet utan att möta breakpoints men förblev stark mentalt, kämpade emot breakpoints i det andra setet och vann med en forehand-vinnare på sin andra matchpunkt.

Shelton vs Pauk: Head-to-head

När det kommer till head-to-head-statistiken mellan de två spelarna har Ben Shelton varit en klar vinnare bland de två. Av de 3 möten som de hade, har Shelton en vinstprocent på 66 % och har lyckats vinna 2 matcher.

2023 hade dessa två amerikanska tennisspelare en stor rivalitet. Paul vann mot Shelton i fyra set under Australian Open och nådde sin första Grand Slam-semifinal någonsin. Senare vid US Open fick Shelton sin revansch, slog Paul i fyra set och nådde också sin första Slam-semifinal. En månad senare i Tokyo möttes de igen, och den här gången vann Shelton och säkrade sin första ATP-titel någonsin.

Förutsägelse: Ben Shelton tar hem vinsten i 3 set

Med chansen att ta sig igenom den första finalen någonsin för 2024 kommer båda spelarna att vara ivrigt spända. Det är dock Shelton som har en överhand av de två. Shelton på hårda banor kan vara mycket farliga med sina server och det är något som han kan använda till sin fördel.

Också med tanke på formen som de två spelarna har varit tidigare, är det mer sannolikt att han lägger händerna på seger. Men om Paul vill ha en chans måste han ta med något ur lådan. Som sagt, vem hejar du på? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Posten ATP Dallas Open: Ben Shelton vs Tommy Paul; Preview, Head-to-Head och Prediction dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär