Friday, December 8, 2023
HemTennisATP Challenger Champaign, USA: Ethan Quinn vs Emilio Nava Preview, Head-to-Head och...

ATP Challenger Champaign, USA: Ethan Quinn vs Emilio Nava Preview, Head-to-Head och Prediction

Champaign–Urbana Challenger är tillbaka i USA, med några av de spännande unga spelarna som vill avancera sina tävlingsresor. Varje säsong ger Challenger Tour ett gyllene tillfälle för blivande spelare såväl som tidigare spelare som inte kunde kvalificera sig för ATP-evenemang att återvända till den stora kretsen.

Den senaste upplagan av proffsturneringen som spelas på hårdbanor inomhus är nu på gång, med sådana som två amerikanska tennisunderbarn, Ethan Quinn och Emilio Nava. Det ska bli underhållande att se vem som kommer ut i toppen mellan Quinn och Nava, eftersom båda unga tennisstjärnorna kommer att försöka ta sig till den stora touren.

Ethan Quinn vs Emilio Nava: Förhandsvisning av 32-omgången

Emilio Nava har gått in i ATP Challenger-evenemanget i Champaign, Illinois, USA, som tredje seed. 21-åringen har varit i otrolig form, med tanke på hans senaste kampanj i Knoxville Challenger, där han säkrade en semifinal. Nava bröt sig förbi sådana som Nino Serdarušić och Murphy Cassone i den inledande matchen av hårdbanan inomhus. Senare sopade även det amerikanska tennisunderbarnet åt sidan sin landsman Zachary Svajda i raka set, 6-4, 6-4, i kvartsfinalmatchen.

Ethan Quinn, å andra sidan, deltar i Champaign–Urbana Challenger som en oseedad spelare. 19-åringen misslyckades tidigare med att göra något betydande intryck i Knoxville Challenger, där han stod inför ett nederlag i första omgången. Quinn njöt dock av en spektakulär körning på Charlottesville Challenger, efter att ha nått semifinalomgången efter att ha segrat i sina matcher mot toppseedade motståndare som Benoît Paire och Emilio Nava.

Quinn vs Nava: Head-to-Head rekord

De amerikanska tennisunderbarnen, vars head-to-head rekord nu är låst till 1-1, kommer att klara av för tredje gången i Champaign. Båda de tidigare mötena mellan Quinn och Nava ägde rum den här säsongen endast då de låste horn vid två Challenger Tour-evenemang.

“Du kan säga att han inte är en poser” – Roger Federer-fans kommer att omfamna den unge ungen Carlos Alcaraz efter hans graciösa agerande på Indian Wells

De möttes först på Stanford Challenger, där Nava övervann sin landsman i raka set, 6-1, 6-2. Det var dock Quinn som tog revansch i sitt nästa möte i Charlottesville Challenger, då han vann matchen i andra omgången med 6-3, 6-1.

Förutsägelse: Nava kommer att vinna en rak-set-seger

21-åringen har redan gjort ett anmärkningsvärt intryck på den stora turnén då han kvalificerade sig för ett antal ATP-evenemang, inklusive sitt hemliga Grand Slam-evenemang, US Open. Med tanke på hans stora erfarenhet av herrbanan och hans nuvarande seedning, kommer Nava sannolikt att stryka sin landsman åt sidan och gå närmare de senare etapperna av Challenger Champaign.

RELATED ARTICLES

Mest populär