Friday, December 8, 2023
HemAthleticsAthletic Legend dör vid 89, Black Sox dök upp med svarta armband...

Athletic Legend dör vid 89, Black Sox dök upp med svarta armband för att hedra sitt arv vid Softball World Cup

En stjärnlöpare som tog guldmedaljer i OS, Murray Halbergs död har häpnat världen. Black Sox, ett softbolllag, hyllade legenden. De bar svarta band för att hedra Murray och visade solidaritet i sorg med idrottsgemenskapen. Black Sox fick höra denna sorgliga nyhet efter att ha besegrat Filippinerna i en spännande match i softball-VM 2022.

Reaktionerna på Murrays död strömmade in från idrottsvärlden och miljontals fans. Nyheten om hans död gav också Black Sox-laget ytterligare motivation att prestera bra, enligt deras tränare Darryl Marino.

Softbollslaget Black Sox om Murray Halbergs död

Vi är alla lite chockade över att höra att en sådan legend om sporten i Nya Zeeland har passerat”, reagerade laget. “Det var lätt att erkänna honom och bära de svarta armbanden”, sa teamet vidare.

Både Halberg och Black Sox representerade stolta Nya Zeeland vid olika evenemang. Även om deras sport var annorlunda, hade de båda samma mål att vinna så många medaljer som möjligt för Nya Zeeland. Det var detta gemensamma mål som fick Black Sox att relatera till Murray Halberg.

DYK DYPARE

En kort glimt av Murrays arv

Född i Eketahuna spelade Murray Halberg rugby fram till 1950. Efter en skada i axeln gav Murray inte upp. Han valde då löpning som sporten för sin framtida karriär.

Genom att vinna loppet på 5000 m i OS 1960 blev Halberg snart en välkänd friidrottslegend. Han är också en av få friidrottsmästare som har slagit 3 internationella rekord på mindre än 20 dagar. Den löpande legenden vann också på Commonwealth-spelen.

Det senaste loppet han deltog i var vid OS i Tokyo 1964, där han säkrade en sjunde plats. Han grundade också ‘The Halberg Trust’ 1963 för att hjälpa barn med fysiska funktionshinder. Denna organisation ger också utmärkelser till anmärkningsvärda idrottsmän varje år. Murray var också den fjärde berömda personligheten att vinna Blake-medaljen.

Titta nu: Lakers-legenden Kobe Byrant inspirerade UCLA Softball-stjärnan Megan Faraimos Skaderetur: “This Is My Kobe Moment. Jag kommer att komma tillbaka från detta

Racerlegenden gick bort den 30 november 2022. En inspiration för miljontals fans, hans arv är oersättligt. Den hjärtvärmande gesten från softbollslaget Black Sox visar hur Murray alltid kommer att vara oförglömlig i sporthistorien.

RELATED ARTICLES

Mest populär