Monday, February 26, 2024
HemNASCARÅteruppstått Kyle Busch-partnerskap med Rick Hendrick i skuggan av 15 år av...

Återuppstått Kyle Busch-partnerskap med Rick Hendrick i skuggan av 15 år av lojalitet triggar NASCAR-gemenskapen

Under sitt första år som Richard Childress-förare överträffade Kyle Buschs prestation som förare av #8 Chevrolet alla förväntningar. Kusken tog tre segrar under grundserien och konkretiserade sin kaj för det tredje mästerskapet. Dessutom, under sitt första år som Chevrolet-förare efter övergången från Toyota, kunde Busch avsluta sin 15-åriga torka med att vinna på speedways och tjäna sin seger i Talladega.

Amerikas favoritvideo idag

Dessutom var detta inte första gången som Busch körde en Chevrolet-bil i sin cupseriekarriär. Innan han skakade hand med Joe Gibbs Racing under Toyotas fana i 15 år, hade 2x Cup Series-mästaren varit representanten för NASCARs vinnande team Hendrick Motorsports. Även om detta partnerskap verkar vara en del av det så avlägset förflutna, verkar det som om ett inlägg från Reddit grävde fram gamla minnen.

Reddit-communityt påminner om Kyle Buschs vistelse på Hendrick Motorsports

Med en mandatperiod som varade i 15 år, och tjäna två mästerskap för laget, kom Kyle Buschs avgång från Joe Gibbs Racing som det mest oväntade tillkännagivandet av säsongen i cupserien 2022. Anledningen bakom hans limbo med laget var resultatet av att hans primära sponsor, Mars, drog sig tillbaka. Inc. Varumärket hade sagt att det skulle avvika från NASCAR-världen efter kulmen på säsongen 2022.

På grund av detta lämnades 2x Cup Series-mästaren utan några sponsorer att ställa in sin bil. Även om teamet hade försäkrat att det skulle säkra en annan affär för Busch och behålla honom, lyckades organisationen till slut inte ta en. Som ett resultat sträckte RCR ut sin hjälpande hand och gav en plats till föraren. Men innan han gick med i lägret Toyota, hade Busch kickstartat sin karriär som en lovande Cup Series-förare, som HMS-förare. Dessa minnen grävdes fram av en karusell av bilder av Kyle Busch i en HMS-kostym publicerad på Reddit.

Collaget innehöll också bilder på hans lagkamrater, Jeff Gordon, Jimmie Johnson och Casey Mears. Ändå gjorde Busch sin debut för HMS som deltidsförare redan 2004. Han hittade så småningom sin heltidsplats ett år senare 2005, innan han släpptes av laget 2007. Dessutom dröjde det inte länge innan Busch bevisade sin förmåga som Cup Series-förare. Han blev den yngsta föraren som fick pole position. Medan NASCAR-världen verkade glädjas åt att fira den unga talangen, fanns det kvävande omständigheter bakom kulisserna.

Omständigheterna nådde äntligen sin kulmen, med 2007 års All-Stars Race. När han tävlade tillsammans med sin bror Kurt Busch ledde den yngre Buschs agerande på banan till att båda förarna förstördes. Dessutom lät Kyle Busch också sina oberäkneliga känslor ta överhanden. I en intervju, med Graham Bensinger, hävdade Busch också, “Det var något som inte klickade med mig, med laget. Även 2007 års incidenter vid All-Star Race. Mina utbrott och utspelning några gånger var i slutändan förhållandets bortgång.”

NASCAR-entusiaster försöker ta reda på de möjliga orsakerna till att Busch lämnade HMS

Även om dessa incidenter var de slutliga byggstenarna som ledde till att Busch avsattes från HMS, verkade Reddit-fans tvärtom gräva djupare och föra fram orsakerna som ledde till surheten mellan föraren och teamet.

Många fans på Reddit sa: “Om han blev vän med Gordon (som hur Jimmie gjorde), skulle han förmodligen ha hållit längre där. Efter att Ricky gick bort hade han inga riktigt nära kontakter där.”

“Som någon som var med när han började med Hendrick fram till 2007, förstår jag helt ditt resonemang att du tycker det är konstigt efter att bara ha sett honom i en Toyota med Gibbs så länge.”

“Som någon som har sett sedan 2006 är det så konstigt att tänka på att Kyle Busch en gång var en Hendrick-förare.”

“Vann sitt första lopp i Kalifornien 2005, tror jag vann det första loppet i Car of Tomorrow och sedan lämnade och vann det första loppet för Toyota.”

Andra skrev också, “Det är synd att Hendrick inte hade en plats för honom i år eftersom jag tror att han kunde ha haft en jäkla lösenbåge med dem just nu..”

“Om Ricky Hendrick fortfarande var vid liv kan man säga att det finns en chans att han förmodligen fortfarande skulle kunna vara det. Efter att han dog var det ingen som verkligen hade hans rygg där på HMS som han gjorde innan de åkte till Dale.”

Denny Hamlin tar till Instagram när han gör kul med sin väns elände efter Michigans NACC-triumf

Med det sagt, det kommer att bli intressant att se om Kyle Busch någonsin återvänder till Hendrick Motorsports, innan han hänger på sin hjälm, men för närvarande är föraren på väg att återvända till säsongen 2024, starkare och med förhoppningar om att vinna sin hjälm. tredje mästerskapet.

RELATED ARTICLES

Mest populär