Saturday, December 9, 2023
HemF1Återupplivad Mercedes-chef Toto Wolff Adamant för att lära av Red Bull och...

Återupplivad Mercedes-chef Toto Wolff Adamant för att lära av Red Bull och Ferraris misstag från det förflutna: “Vi kan inte låta den här säsongen hända igen”

Mercedes-teamet har upplevt den kanske sämsta säsongen det senaste decenniet. Laget som vann oöverträffade åtta mästerskap har nu fallit på knä 2022. Men istället för att dyka in i säsongen 2023 med huvudet först, tar den österrikiske chefen ett försiktigt tillvägagångssätt.

Det är inte som att Toto Wolff, Mercedes-chefen, inte tar en försiktig inställning till någonting. Men 50-åringen kommer säkert att vara försiktig efter att ha förstått W13:s begränsningar under den pågående säsongen. Dessutom vill Wolff inte upprepa historien med sin hantering av säsongen 2022.

På tal om hur Red Bull och Ferrari har mötts under långa perioder av undermåliga prestationer, hade Mercedes chef ett realistiskt svar.

“Ferrari tappade ledningen och sina bästa förare. Denna förlust av prestanda går tillbaka till när Schumacher, Brawn och Todt bröt upp 2006-2007”, sa han om Ferrari-situationen.

Toto Wolff diskuterade sedan Red Bull och sa, “Red Bull förlorade sin tidigare prestanda på grund av kraftenhetsbyten.” (Översatt av Google)

Han tog sedan äntligen upp hur Mercedes kommer att närma sig säsongen 2023. “När vi tittar på allt detta och tror att vi måste vara försiktiga. Vi kan inte låta den här säsongen hända igen”, avslutade han.

Toto Wolff är extremt försiktig med det förflutna. Dessutom försöker han lära sig av sina rivalers misstag när de går in i säsongen 2023.

Trots att de varit försiktiga kommer motgångarna från 2022 fortfarande att förfölja laget, enligt miljardären.

Mercedes-chefen medger att bakslaget från 2022 har lämnat dem i underläge

Silverpilarna skulle gå in i en Formel 1-säsong, inte som mästare för första gången sedan 2014. Det skulle vara en ny känsla för laget, men det skulle också berätta för dem att det finns en ny utmaning, att Toto Wolff inte är rädd av .

”I Formel 1 har jag ingen känsla av rädsla. Det är en enorm känsla och vi måste alltid vara tydliga, säger Toto Wolff. Även om chefen medgav att laget har förlorat mycket utvecklingstid på grund av W13:s dåliga tillstånd. Att sluta trea i mästerskapet har dock gett laget ytterligare vindtunneltid.

Kommer Mercedes att kunna utnyttja den extra tiden till sin fördel? Kan Mercedes ta kampen mot Red Bull och Ferrari säsongen 2023? Det får vi veta först första veckan i mars.

RELATED ARTICLES

Mest populär