Sunday, February 25, 2024
HemNASCARÅterblick till 1982 när 19-årige Michael Jordan träffade "The King" Richard Petty...

Återblick till 1982 när 19-årige Michael Jordan träffade “The King” Richard Petty för första gången på Charlotte Motor Speedway

Michael Jordans talang för sport ligger utanför NBA:s gränser och har expanderat till NASCAR-världen också, för att inte tala om att han äger 23XI Racing-teamet med Denny Hamlin. Det handlar dock inte om den senaste tiden då han skildrade sin intriger inom bilracing; det går tillbaka till 1982, över 40 år sedan.

Den dåvarande nybörjaren Jordan stärkte sina rötter i basket som medlem i North Carolina Tar Heels nationella mästerskapslag. Eftersom han hade en betydande kärlek till motorsport, drog han sig inte för att uttrycka sin affinitet till den, varpå han fick en möjlighet att träffa “Kungen.”

När Michael Jordan träffade Richard Petty på racerbanan

Det var 1982 och Richard Petty var redo i sin Pontiac Grand Prix för att dominera ovalen på Charlotte Motor Speedway. Men det var innan hans World 600-lopp som Jordan mötte Petty, varefter båda hjältarna avslöjade att de var fans av varandra.

Detta visar den dominans som båda nordkarolinerna visade upp i sin sportvärld eftersom det var första gången som Jordan och Petty träffade varandra, men ändå var varandras beundrare. Deras möte före loppet kunde omöjligt gå obemärkt förbi eftersom det fångade många ögon, vare sig det gäller en författare, reporter eller till och med åskådarna.

Efter 40 år av det första mötet någonsin mellan två sporthjältar, delade ett fan en återgångsbild på X, som fångade ögonblicket när de två log på bilden med munnen vidöppen. Han postade bilden och textade den, “Richard Petty och Michael Jordan. Detta är på Charlotte Motor Speedway 1982. MJ är inte ny för NASCAR. stolt över att ha hittat detta! De två största på deras domän!”

Det ivriga race-fanet måste ha känt sig nödvändigt att lyfta fram en av de mest ikoniska saker som någonsin har hänt i sportens historia. Det är dock inte första gången som deras bild från 1982 fångade samhällets uppmärksamhet, eftersom 2020 tog en liknande avslöjande fansen med storm.

När fansen inte kunde hålla tillbaka sina känslor på det ikoniska mötet

När NASCARMemories 2020 delade återgångsbilden på X, tog fansen ingen tid och bombarderade kommentarsektionen med sin mixbag av reaktioner.

Ett fan tog ett lustigt gupp på avslöjandet och kommenterade: “Hur ironiskt är det här fotot? Nästan 40 år senare lämnar en chaufför till Richard Petty för att köra för Michael Jordan. #NASCAR”, när han siktade på Bubba Wallaces flytt till Jordan-ägda 23XI Racing.

Ett annat fan delade en ömsesidig övertygelse och skrev: “Så ironiskt hur saker och ting blir. Jag hoppas att Bubba har bättre tur som en framgångsrik förare…” Men hon stannade inte där, utan uttryckte sina känslor om bilden och kommenterade, “Det är en fantastisk bild!!!”

Detta fan kunde omöjligt förstå verkligheten som bilden visade upp och skrev: “Är det här på riktigt?”

Ett fan drog paralleller om vem som kom in på NASCAR-scenen tidigare, Jordan eller Denny Hamlin, och skrev: “Så Jordan har funnits i NASCAR längre än Denny? ”

Båda hade en fantastisk tid att träffa varandra, men föga visste Petty att förstaårsmästaren han träffade på Charlotte Motor Speedway en dag skulle bli känd som en av basketens GECK, om inte den direkt allra bästa.

RELATED ARTICLES

Mest populär