Saturday, December 2, 2023
HemF1Aston Martin Insider tystar F1-kritiker genom att märka Las Vegas GP "Mycket...

Aston Martin Insider tystar F1-kritiker genom att märka Las Vegas GP “Mycket lätt”

Ända sedan Las Vegas Grand Prix 2023 började ta form har det väckt mycket kritik. Kritiken har härrört från olika aspekter av tävlingshelgen och särskilt dess förberedelser. Men med en viss tilltro till årets mest efterlängtade lopp, Aston Martins förtrogna tystade kritiken ur åtminstone förarens perspektiv.

Förberedelserna inför loppet har varit en mardröm, särskilt för invånarna i Vegas. Kanske kan själva loppet vara lika bra för fansen på grund av den svåra timingen under hela helgen. Dock, Pedro de la Rosa tror att det inte kommer att ta någon vägtull på förarna och teamen.

Pedro de la Rosa tror på Las Vegas Grand Prix, åtminstone för förarna

Den kommande Las Vegas GP har de mest unika tidpunkterna för alla helger i kalendern. Allt är planerat till extremt sent på natten för att ge det en känsla av nattlopp. Detta scenario, för första gången sedan Japans GP 2019, kommer att se kvalificeringen och loppet samma dag inom 24-timmarsfönstret.

F1 Nation podcast värd Tom Clarkson föreslog att detta skulle göra loppet extremt intensivt för förarna, men de la Rosa tillbakavisade förslaget baserat på hans personliga erfarenhet.

Pedro de la Rosa avfärdade tidpunkten och sa: “Jag tror att det är intensivt för alla, men egentligen är det inte ett problem. Det är inte ett problem eftersom det finns många saker för förarna som är lätta i Las Vegas.”

“För det första är temperaturen. Temperaturer kommer att vara till hjälp, uttorkningsnivåerna kommer att vara mycket låga eller obefintliga. Ju svalare det är, desto lättare är det för förarna, desto mer syre finns i luften så i princip blir din puls lägre. Det finns långa steg i Las Vegas, så varje lång steg innebär att du tar ett andetag, du hinner med en drink, du behöver inte stressa upp dig på några sekunder så det är väldigt lätt. Jag tror att det kommer att bli en enkel bana för förarna”, avslutade han.

Röster reser sig mot Las Vegas GP som förblindande blickar av stjärnklara affärer utgör ytterligare en utmaning för lokalbefolkningen

Där har ni det gott folk, trots all dramatik kring helgen kan loppet bli enklare än vi tror. Dessa lätta förhållanden med låga bantemperaturer väcker dock en oro för Red Bull-chefen Christian Horner.

Christian Horner uttrycker sin oro över den låga banantemperaturen för Las Vegas Grand Prix

Tack vare det otroliga loppet som RBR och speciellt Max Verstappen tog under mitten av säsongen är båda mästerskapen avklarade. Nu är det en fråga om hur många lopp laget kan vinna och hur långt de kan utöka sitt rekord. Verstappen-ledda Red Bull är favoriterna för varje låt. Det kommer dock inte att vara fallet med Las Vegas Street Circuit med hela rutnätet som tävlar på banan för första gången.

Faktum är att de ovanliga spårtemperaturerna också kommer att innebära utmaningar, som Christian Horner förklarade i en intervju.

Horner sa: “Jag tittade på Max på simulatorn igår när han körde runt banan. Det ser ut som ett bra spår. Jag menar, det kommer att gå supersnabbt, det kommer att bli många omkörningar, möjligheter och däcken. Det kan vara som att köra på is. Du vet vilket som bara tillför ytterligare en dimension. Så, särskilt på en vägbana på en gatubana, kan det testa förarna och teamet till det absoluta maximum. “

Vi är inte säkra på vilken typ av spänning Las Vegas Grand Prix men vi ser verkligen fram emot det.

RELATED ARTICLES

Mest populär