Sunday, February 25, 2024
HemSwimmingAstma-drabbad olympisk simguldmedaljör delar en imponerande berättelse för att motivera den yngre...

Astma-drabbad olympisk simguldmedaljör delar en imponerande berättelse för att motivera den yngre generationen

På den olympiska simningens arena framträder en guldmedaljör inte längre som en mästare i bassängen, utan också som en ledstjärna för livet i denna givna säsong. I kampen mot astma har hon tagit OS-guld. Bara 23 år gammal har den olympiska simmästaren och internationella rekordhållaren skjutit i höjden till enastående höjder och tagit Kanadas första guldmedalj på 100 meter fjäril vid OS i Tokyo.

Amerikas favoritvideo idag

Bakom Maggie Mac Neils enorma tillfredsställelse ligger i en mindre känd berättelse om kamp med allergier, en situation som förvärras av hennes utbredda tid i klorerade pooler. Mac Neil mötte stunder av tvivel och undrade om hennes mål för sportaktiviteter var genomförbara. Men till slut övervann hon dem. Nu lånar hon ut sitt mod till ytterligare en generation simmare.

En guldmedaljresa genom astma

Som ambassadör för Lung Health Foundation vill Maggie Mac Neil belysa den ofta förbisedda faktorn i hennes karriär – effekten av astma. Nyligen, under utdelningssäsongen, visade Lung Health Foundations Instagram-handtag att Mc Neil sprider medvetenhet om astma. Bildtexten lyder: “Olympisk mästare Maggie Mac Neil @macnmagg delar sin inspirerande resa med Lung Health Foundation på CTV och CP24.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Lung Health Foundation (@lunghealthfoundation)

Mac Neil ser fram emot att förändra den vanliga uppfattningen om astma som hindrar en från att delta i fysiskt krävande aktiviteter.

När hon tog upp det, sa hon för några dagar sedan, “Om de har det i en yngre ålder och (kanske) de säger “åh, jag vill bli en bra idrottare men jag kan inte eftersom jag har astma.” Du kan göra vad du än vill, det är bara viktigt att alla börjar leva en hälsosammare livsstil och det kan göras genom att ändra ditt tänkesätt om du lider av någon form av lungsjukdom.” Och Mac Neil praktiserade vad hon predikar för att få den olympiska äran.

Andas in den olympiska framgången

Mac Neil har tre olympiska medaljer och två kortbanevärldsrekord på hennes namn. Vid sidan av Pan Am-spelen 2023 tog hon fem guldmedaljer, de högsta av en kanadensare vid några kontinentala spel. Men det var inte så ljust när hon fick diagnosen bronkialastma år 2017. Men istället för att backa började Maggie hitta vägen ut.

Maggie upptäckte att kortare avstånd begränsade hennes andningsproblem. Hon började utnyttja dem. Den här strategin visade sig vara ett vinnande drag då hennes tider på 100 m fjäril började sjunka, vilket så småningom gav henne den gyllene äran. Men nu vill hon nog ha ett skifte i samtalet från sin astma. Hon säger, “Att bege mig till OS (2024 i Paris) är något jag vill förändra, inte bara för mig själv, utan för medvetenhet för alla.” Vi väntar också på att Maggies framträdande ska stå i centrum för samtalet i Paris 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär