Thursday, November 30, 2023
HemeSportsÅsikt: Baldur's Gate 3 vinner stort på Golden Joystick Awards en trailer...

Åsikt: Baldur’s Gate 3 vinner stort på Golden Joystick Awards en trailer för Game Awards 2023?

Det officiella nomineringsmeddelandet till Game of the Year 2023 är bara några ögonblick bort. En av de mest efterlängtade spelkarnevalerna kommer att utspela sig inom några dagar, men firandet verkar redan ha börjat med efterdyningarna av Golden Joystick Awards. Baldur’s Gate 3 har korats som communityns favorit att vinna Årets spel! Men är den överväldigande kärleken från samhället tillräckligt övertygande för att förvänta sig liknande dominans i uppgörelsen?

Ända sedan lanseringen har Baldur’s Gate 3 varit en stark utmanare för att göra anspråk på kronan av GOTY. Även om året har bevittnat en fenomenal uppsättning av spel efter Larians rollspelsäventyr, har titeln lyckats hålla sig kvar i loppet. Dungeons & Dragon-anpassningen har till och med tilltalat kritikerna och gett den en extra fördel jämfört med omnämnandena från den möjliga listan över GOTY-utmanare. Tja, resultaten av Golden Joystick Awards skulle bara hjälpa Baldur’s Gate 3-fallet. Men färdplanen kanske inte är så lätt som vissa fans förväntar sig.

Baldur’s Gate 3 en klar fanfavorit med 7 Golden Joystick Awards!

Den 41:a Golden Joystick Awards ägde rum i London den 10 november, och inte så överraskande var det en “enmansshow”. Larian Studios’ D&D-skapande tog hem Bästa berättelse, Bästa spelgemenskap, Årets PC-spel, Bästa visuella design och Årets Studio. Dessutom fick skådespelaren Niel Newbon som röstade Astraion i spelet Bästa biroll. Tja, om alla dessa stämplar inte var tillräckligt övertygande, fortsatte Baldur’s Gate 3 också att vinna Årets spel vid evenemanget.

Joystick Awards baseras på publikomröstningar. Årets resultat härleddes efter avgivandet av cirka fem miljoner publika röster, och Baldur’s Gate 3 hade ingen nära konkurrens till nästa rankade titel i termer av röster. Medan BG3 fick 72% av rösterna, stod Diablo 4 nästa med 12% röster medan Dave The Driver lyckades få 6% röster.

Som en allmän opinion står dessa siffror för inverkan BG3 har haft på spelentusiaster i år. Så det kommer inte att vara en chock för någon eSport-vetare om vinstsviten förs vidare till sanningens ultimata ögonblick. Om det var upp till fansen skulle titeln redan fira segern i Game Awards. Men låt oss inte glömma Game Awards är bara 10 % fansundersökningar och 90 % jurybeslut.

Vilka andra titlar kan tävla med Larian Studios actionäventyr?

Det går inte att förneka det faktum att 2023 har varit bland de mest hektiska spelåren genom tiderna. Fansen har njutit av en spännande uppsättning släpp över alla genrer och spektrum av eSport. Därmed är hypen som byggts upp kring årets Game Awards på en helt ny nivå. Även om det finns en lång lista med fansval som Marvel’s Spider-Man 2, Starfield, Diablo 4, Super Mario Bros. Wonder, Street Fighter 6 och Zelda: Tears of the Kingdom, har många av dessa omnämnanden också en solid kritisk uppbackning.

Förutom Starfield har varje spel som nämnts ovan tagits emot med stor “kritikertummen upp”. Street Fighter 6 och Zelda: Tears of the Kingdom spelade in hela 40/40 poäng på Famitsu. Super Mario Bros. Wonder och Marvels Spider-Man 2 fick 92 och 90 på Metacritic. Naturligtvis kryddar Alan Wake 2s sena men ändå snälla bidrag bara tävlingen.

Så, skulle du fortfarande satsa på Baldur’s Gate 3 för att hålla jämna steg med dess dominans eller har dina preferenser ändrats?

RELATED ARTICLES

Mest populär