Monday, February 26, 2024
HemTennisAryna Sabalenkas team avslöjar den sanna anledningen till att inte göra det...

Aryna Sabalenkas team avslöjar den sanna anledningen till att inte göra det bästa av den nya coachningsregeln

Varje form av konversation på banan, inklusive handsignaler, mellan en spelare och tränare var länge förbjudna i racketspelet. Men en förändring av reglerna har nu tillåtit aktiv coachning, eftersom spelare nu kan samtala med sina tränare under matcherna. Nu, med slutet på den gamla tennisregeln, har Aryna Sabalenkas tränare fortfarande svårt för dem att få ut det mesta av den nya coachningen på banan i Australian Open.

Efter att ha övervunnit Coco Gauff i semifinalen är den regerande mästaren nu en seger ifrån ytterligare en Grand Slam-titel på Melbourne Park. Samtidigt som Sabalenkas lag talade om hennes fantastiska prestationer under hela turneringen, gav Sabalenkas lag en ärlig uppfattning om den nya coachningsregeln på banan, som tydligen har spelat väldigt liten roll i den vitryska spelarens kampanj.

Aryna Sabalenkas tränare och sjukgymnast berättar om reglerna för coachning på banan

Under ledning av Anton Dubrov har den andraseedade spelaren nu nått titelmatchen i Australian Open. Inför mästerskapsmatchen fick den vitryska tennistränaren nyligen frågan om han “stödjer och använder” de nya reglerna för coachning på banan som fortfarande prövas.

I sitt ärliga svar sa Dubrov: “Vi använder dem, men inte så mycket, skulle jag säga, utan att prata mycket. Det handlar mer om att försöka hantera energin någon gång; där hon måste komma ner mer, där hon borde vara mer eldad. Där det är något, som att du definitivt kan se inte fungerar, kommer du att hjälpa till 100 %.”

Sabalenkas tränare tillade, “Men vi är inte som att prata efter varje punkt, för med Aryna -” innan hennes sjukgymnast, Jason Stacy, ingrep och sa, “Förskämt.” Samtidigt som Dubrov avslöjade den sanna anledningen till att inte utnyttja de nya reglerna på banan i Melbourne, hävdade Dubrov att den nuvarande nummer 2-spelaren vet “bättre vad han ska göra” på banan. Han öppnade också upp om hur det “bara är lättare att vara enkel” och byter bara några ord under matcherna.

LÄS MER- Tennisskönhet Paula Badosas djärva och modiga foto gnistor fräsande reaktioner från pojkvän, Coco Gauff och Aryna Sabalenka

Sabalenkas tränare sa: “Hon vet bättre vad hon ska göra, hon mår bättre. Ibland behöver vi hjälpa till att känna det för henne. Något hon inte kan förstå, bara säg det och hon gör det.” Med tanke på hennes senaste prestationer i Australian Open, har den regerande mästaren presterat briljant hittills utan att göra det mesta av coachningen på planen, och hon kommer nu att låsa horn med den 12:e-seedade kinesiska spelaren Qinwen Zheng för ännu en stor titel på Rod Laver Arena.

Inlägget Aryna Sabalenkas team avslöjar den sanna anledningen till att inte göra det bästa av den nya coachningsregeln dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär