Thursday, November 30, 2023
HemF1Arnold Schwarzenegger gick en gång med i en sörjande Lewis Hamilton för...

Arnold Schwarzenegger gick en gång med i en sörjande Lewis Hamilton för att visa respekt för en F1-legend

När det kommer till vintage Formel 1 är ett av de första namnen som kommer att tänka på Niki Lauda. Lauda hade vunnit 3 världsmästerskap under sin livstid, men hans anspråk på berömmelse är fortfarande hans krasch 1976 i Tyskland. Så stor var hans kultstatus att han hade en hel lista över kändisar som deltog i hans begravning 2019.

Niki Lauda råkade ut för en fruktansvärd krasch 1976 vid Nurburgring som såg hans bil brinna i lågor. Många trodde att den dåvarande Ferrari-mannens brännskador var för allvarliga och att hans F1-karriär var över. Lauda överraskade dock alla när han återvände bara 6 veckor efter händelsen med hans sår fortfarande inte helt läkta.

Listan över kändisar som deltog i Niki Laudas minnesgudstjänst

Niki Lauda, ​​trots att han missade en del lopp under säsongen 1976, förlorade mästerskapet mot James Hunt med bara en poäng. Säsongen var så legendarisk att de gjorde en film om den som heter Rush. Filmen, med bland andra Daniel Bruhl, Chris Hemsworth och Olivia Wilde i huvudrollerna, är fortfarande en klassiker bland F1-fans.

Därför kom det inte som en överraskning när F1-legendarens minnesmärke besöktes av kändisar över hela spektrat. Lewis Hamilton, som enligt TMZ stod Niki väldigt nära, var på plats. Niki hade en roll att spela i Lewis värvning med Mercedes 2013. Bland listan över kändisar som samlades för att hylla Niki fanns Arnold Schwarzenegger, Österrikes president Alexander Van der Bellen, tidigare F1-förare Alain Prost, Sir Jackie Stewart och Nico Rosberg.

Trots att han själv råkade ut för en fruktansvärd krasch, förblev Niki kritisk mot FIA för att han ständigt införde säkerhetsfunktioner för förare. Han trodde att en del av sportens överklagande var kraschen, och säkerhetsåtgärderna tog en vägtull på dess popularitet.

Niki Lauda förblev kritisk till att FIA försökte göra sporten säkrare

Niki Lauda, ​​2017, dök upp för en intervju på In Depth med Graham Bensinger. Där pratade han om de förändringar han ville se i Formel 1.

Niki sa: “Fortsätt inte att försöka göra Formel 1 helt säker, för folk kommer att tappa intresset till slut.” ”Människor gillar ibland att se olyckor, att se var gränserna går. Men så länge han kan ta sig ut i säkerhet tror jag att det här är vad vi måste uppnå. Om vi ​​går för långt tror jag att Formel 1 förstör sig själv, tillade han.

Även Lewis Hamilton var kritisk mot FIA, vilket gjorde det obligatoriskt för team att introducera Halo till sina bilar. Men efter hans krasch på Silverstone med Max Verstappen förra året, där Maxs bil landade på hans huvud men Halo garanterade minimal skada, erkände Lewis att han hade fel.

RELATED ARTICLES

Mest populär