Tuesday, February 27, 2024
HemBodybuildingArnold Schwarzenegger delar den ultimata 20-minuters hjärnboost "för att öka koncentration, fokus...

Arnold Schwarzenegger delar den ultimata 20-minuters hjärnboost “för att öka koncentration, fokus och minne” utan koffein

Har du någonsin kämpat för att koncentrera dig eller hålla dig vaken på eftermiddagen? Nåväl, Arnold Schwarzenegger kan ha en överraskande lösning för dig – och den involverar inte koffein eller en energidryck.

Schwarzenegger avslöjade nyligen ett hack för att hålla fokus under eftermiddagen, i sitt nyhetsbrev Arnold’s Pump Club. Kroppsbyggarikonen delade med sig av sin ultimata 20-minuters hjärnboost: tuggummi. Ja, du läste det rätt – tuggummi! Men hur kommer tuggummi att hjälpa dig?

Tuggummi: Precis som kaffe, men utan “jitters”: Arnold Schwarzenegger

I den senaste upplagan av sitt nyhetsbrev visade Schwarzenegger upp forskning som “antyder att tuggummi är ett effektivt sätt att öka koncentration, fokus och minne och till och med kan höja ditt humör.” Enligt Arnie har forskare upptäckt att “tuggummi kan ha liknande effekter på vakenhet och uppmärksamhet som koffein, men utan darrningar, missbruk eller magbesvär,” som ibland kommer med en stark kopp kaffe.

Förutom dess fördelar, nämnde Schwarzenegger också en hake, de hjärnförstärkande fördelarna med tuggummi verkar bara vara i cirka 20 minuter. Trots boostens tillfälliga karaktär finns det flera anledningar till varför tuggummi kan vara ett effektivt sätt att hålla sig skarp hela dagen utan att regelbundet ta till andra stimulantia.

Han förklarade vidare att forskning också tyder på att tuggummi kan hjälpa dig att hålla dig vaken under dagen, särskilt om du känner dig sömnig efter lunch. Det är ett snabbt sätt att känna sig piggare utan att behöva mer kaffe. Kom dock ihåg att denna boost är tillfällig. För långvarig förbättring av fokus och minne är det viktigt att även inkludera hälsosamma vanor som att träna, äta bra och få tillräckligt med sömn i din rutin. Dessutom, i nyhetsbrevet, betonade Arnie också att tuggummi kan förbättra blodflödet.

En metod för att förbättra blodflödet till hjärnan

Tuggummi har visat sig öka blodflödet med upp till 40 procent, skrev Schwarzenegger. Denna förbättrade cirkulation levererar mer syre och näringsämnen till hjärnan, vilket kan hjälpa till att förbättra kognitiva funktioner. Dessutom hjälper “tugga också att aktivera din hippocampus, som spelar en viktig roll i fokus och inlärning.”

LÄS MER: “Om jag kan hjälpa människor att komma ut ur mörkret, kommer jag att göra allt”: Arnold Schwarzenegger gör en hjärtberörande bekännelse till sina 600 000 bymedlemmar

Genom att engagera sig i detta område genom att tugga kan man finna sig själv bättre rustad att ta itu med uppgifter som kräver koncentration och minnesåterkallelse. I en tidigare uppdatering av nyhetsbrevet hade han också pratat om hur du skyddar din hjärna från demens, och avslöjade hur personer som inte tar vitamin D-tillskott sannolikt kommer att få demens under åren, enligt vissa studier. När Schwarzenegger fortsätter att informera fitnessgemenskapen om sätt att förbättra sin hälsa kan man inte låta bli att lyssna på den sjufaldige vinnaren av Mr. Olympia. Har något av Arnies tips varit till hjälp för dig? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget Arnold Schwarzenegger delar den ultimata 20-minuters hjärnboost “att öka koncentration, fokus och minne” utan koffein dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär