Friday, December 8, 2023
HemCyclingÅret efter att ha fått nationellt beröm från First Lady, säkrade amerikanska...

Året efter att ha fått nationellt beröm från First Lady, säkrade amerikanska cyklisten Lily Williams pallplats i UCI Track Championship League

Hon var friidrottare. Sedan tog hon en vändning och bytte spår för att börja om i ett helt nytt spår. Så hon började sin karriär som cyklist 2018 efter att ha gått över från kollegial löpning. Lily Williams, en idrottsutövare i hjärtat, tog inte lång tid att få sitt namn att räknas på denna nya resa.

Lilys fotspår i sporten nådde hela vägen till Vita huset när First Lady Jill Biden upptäckte och erkände henne för hennes deltagande i det eftertraktade Tour de France Femmes förra året. Med all denna ära har Lily gjort sitt avtryck igen och lagt till sin lista över utmärkelser.

Lily Williams upprepar sin framgång på spår

Den 13 november publicerade USA Cycling sitt X-handtag för att lyfta fram Lilys senaste prestation. Inlägget lyder: “Lily Williams tar tredje plats i @ucitcl totalt!” UCI Track Champions League är en säsongslång bancykeltävling som hålls över fyra omgångar runt om i Europa under november och december. Tävlingen har två kategorier: uthållighet och sprint. Lily deltog i kategorin uthållighet. Prestationen kommer inte plötsligt, beroende på hennes tidigare prestationer inom sporten.

Lily inledde sin cykelkarriär genom att vinna 2018 års Winston Salem Cycling Classic. Hon blev sedan en del av laget som fortsatte med att vinna världsmästerskapen 2020. Detta gav vika för ännu större framgångar eftersom hon blev medlem i det olympiska laget 2020. Laget fortsatte till slut med brons till landet. Detta kanske gav Lily tillräckligt med självförtroende när hon började delta i individuella evenemang efter OS. Just detta självförtroende fick henne att delta i den prestigefyllda Tour de France Femmes avec Zwift år 2022, något som fångade uppmärksamheten hos ingen mindre än First Lady Jill Biden.

Jill Bidens stängning för Lily

Förra året återvände Tour de France Femmes avec Zwift till damcyklingen för första gången på 33 år. Lily Williams passade på att delta i denna historiska upplaga av loppet. Ansett som ett av de mest prestigefyllda och tuffaste loppen, var Lily väl medveten om allvaret av det eftersom hon sa till Velo i en intervju: “Det har varit fantastiskt, jag tror att alla som inte riktigt kan om cykling kan känna empati med det lite och förstå att det här är något som är riktigt stort, ofta, till och med mer än en världstitel eller OS.” Hur kunde en amerikansk presidentfru missa ett sådant tillfälle som omfamnas av en amerikan?

Strax efter etapp 1 av loppet tog Biden till X. Samtidigt som hon uttryckte sin glädje över återkomsten av loppet efter 33 år tog hon sig tid att ge Lily ett omnämnande. “Vilken fantastisk etapp 1 av @letourfemmes och en så fantastisk sida att se efter 33 långa år. Jag önskar lycka till till Floridan, @lily_bwilliams, och alla cyklister som tävlar den här veckan.” Av uppenbara skäl sköt Lily till nationell berömmelse efter erkännandet. Som det verkar är hon uppriktig nog att behålla det namnet. Vi kommer att vänta på att se Lily göra rättvisa åt det, igen och igen.

RELATED ARTICLES

Mest populär