Monday, February 26, 2024
HemNBAÄr NBA Christmas Day Games en bättre tradition än NFL Thanksgiving Day...

Är NBA Christmas Day Games en bättre tradition än NFL Thanksgiving Day Games?

USA är hem för flera underhållande sporter och ligor. Fotboll och basket har dock fått djupare resonans hos majoriteten av befolkningen än andra erbjudanden. Sedan starten har de två sporterna fångat fansens fantasi och fängslat dem med sina underhållande erbjudanden – nämligen NFL och NBA. NBA och NFL delar en hård rivalitet eftersom de sticker ut som de två framstående professionella sportligorna i USA. Medan NFL åtnjuter större popularitet i USA, överträffar NBA vida sin motsvarighet i global popularitet och genomslagskraft.

Amerikas favoritvideo idag

Båda ligorna har skapat sina egna festliga traditioner med NFL:s Thanksgiving Day-spel och NBA:s julmatcher. Dessa speciella evenemang har blivit omhuldade seder och fängslande fans på sina unika sätt. Thanksgiving Day-spel är lika sammanflätade med Thanksgiving som kalkoner, medan Christmas Day-spel har blivit lika synonymt med jul som äggnog och presenter. Men när man jämför de två festtraditionerna, vilken har större betydelse eller vilken tradition har fått större popularitet?

Hur jämför sig NBA:s spel på juldagen med NFL:s Thanksgiving Day-spel?

Båda traditionerna har en speciell plats i fansens hjärtan och skapar ett årligt spektakel som går utöver det typiska sportevenemanget. NBA:s spel på juldagen är en tradition som är ännu äldre än NFL:s Super Bowl. Den första matchen på juldagen går tillbaka till 1947, då ligan innehöll tre matcher som en festlig behandling för basketfans. Sedan dess har NBA Christmas Day bara växt i höjd och betydelse. Förra säsongen hade spel på juldagen i genomsnitt 4,27 tittare på alla plattformar. Betydelsen av denna tradition kan utvärderas av det faktum att dessa spel lockar cirka 200 % fler tittare än någon annan säsongsmatch.

Men trots dessa imponerande tittarsiffror överskuggar NFL:s Thanksgiving Day-spel dem med stor marginal. Den här säsongen skapade NFL:s Thanksgiving Day-spel historia. Över alla tre matcherna noterade NFL en genomsnittlig tittarsiffra på 34,1 miljoner. Dessa siffror överträffade förra årets tittarrekord på 33,6 miljoner. Dessutom nådde den kombinerade odubblerade publiken för alla tre spelen 133 miljoner, vilket markerar den näst högsta totala publiken på Thanksgiving, endast överträffad av förra årets siffror.

Dessa figurer målar en ganska ensidig bild, men valet är mycket mer nyanserat. Att jämföra NBA Christmas Day Games och NFL Thanksgiving Day Games beror på personliga preferenser. Varje tradition har sin egen betydelse, vilket bidrar till den mångfaldiga strukturen i amerikansk sportkultur. Oavsett om man föredrar slam dunks och trepoängare i NBA eller hårt slagande action på fotbollsplanen, erbjuder båda traditionerna ett festligt och underhållande sätt att fira högtider med familj och vänner.

Hotar NFL:s nya beslut NBA:s dominans på juldagen?

Den bestående framgången och betydelsen av spel på juldagen tyder på att denna 77-åriga tradition kommer att fortsätta under överskådlig framtid. NFL:s senaste beslut kan dock hota NBA:s högborg på julen. Traditionellt har NFL undvikit spel på juldagen som faller utanför deras sändningsfönster. Men förra året hade NFL i genomsnitt 22,1 miljoner tittare på juldagens spel, och 2023 kan bli ännu större.

NFL har radat upp en aptitretande tabell inför julen. Superstjärnor som Patrick Mahomes, Brock Purdy och Jalen Hurts är alla redo att inta fältet på jul. Enligt vissa uppskattningar kan NFL:s totala tittarsiffra under julen överträffa NBA:s med nästan 75 miljoner tittare. Detta skapar ett stort dilemma för NBA, eftersom de traditionellt sett har behållit ett fast grepp om julen.

Det återstår dock att se om NFL driver juldagsspel i framtiden. NFL:s högsta chefer har sagt att de inte kommer att schemalägga spel på jul om semestern faller utanför deras vanliga sändningsfönster. Men, nog om det negativa, låt oss flytta vår uppmärksamhet till de positiva aspekterna.

Vad har NBA i beredskap inför julen?

När julen anländer, gör det också NBA:s spel på juldagen, en tradition som till och med föregår Super Bowl. Årets papper på juldagen är laddad, med spel som äger rum i New York, Los Angeles och Miami. NBA-superstjärnor som LeBron, Steph, Giannis, Luka, Jokic, Durant och många andra är planerade att inta domstolen senare i kväll. NBA planerar strategiskt matchups med elitlag och spelare, eftersom dessa spel sänds till över 200 länder och översätts till mer än 50 språk.

Milwaukee Bucks och New York Knicks drar igång det festliga förfarandet på Madison Square Garden. Dessutom är Warriors planerade att möta de regerande mästarna, Denver Nuggets. Förutom dessa två spännande matchups har ligan även schemalagt Lakers vs Celtics, Heat vs Sixers och Suns vs Mavs till jul. Med bara några timmar kvar till tipset kan fansen luta sig tillbaka och njuta av NBA med vänner och familj vid det glada tillfället som är jul.

RELATED ARTICLES

Mest populär