Saturday, December 9, 2023
HemNBAÄr Klay Thompsons fallande form en orsak till djupare oro? Warriors...

Är Klay Thompsons fallande form en orsak till djupare oro? Warriors Stars “värsta prestation” leder till brutal förlust för Cavs

Warriors led sin andra förlust mot Cavs i går kväll, och det såg ut som att inget gick rätt för dem. Spelet 118-110 avslöjade mycket om de platser där de saknas. Spelet avslöjade en oroande sida av Warriors. Till att börja med fick Draymond Green sig själv utkastad i den tredje kvarten efter två tekniska fouls.

Detta bidrog definitivt till deras förlust, men det som var mer oroande var Klay Thompsons dåliga prestation i går kväll, som kunde ha spelat en större roll i deras brutala förlust. Det har varit en rad konsekvent sjunkande prestationer av Thompson den här säsongen, och detta kräver djupare oro bland fansen. Han verkar ha tappat sin touch och form, vilket kan vara dåliga nyheter för Warriors.

Thompsons ihållande dåliga prestationer den här säsongen

En gång känd som en av “Splash Brothers” tillsammans med Stephen Curry, verkar Thompson ha mjuknat på sina rena skott på lång håll. Av 16 skottförsök i går kväll kunde han bara göra 5 skott. Han kämpade defensivt och gav också bort tre turnovers. Thompson hann bara med 14 poäng, 1 assist och 5 returer. Men bortsett från siffror var hans övergripande prestation oroande, och troligen gick han ner som en av hans sämsta den här säsongen, som han erkände det själv.

Vi kan inte bortse från hans tidigare prestation i samtalet om hans vikande spel. Under Warriors tidigare 108-105 förlust mot Nuggets kunde han bara ta 15 poäng, och detta kommer från en skyttekung som var känd för att ha tappat åtminstone på 30-talet varje match. På de senaste fem matcherna har han inte nått 20-poängen i någon match. För att få honom lite slapp kan vi inte bortse från att han har kämpat med några skador den senaste tiden. Denna konsekventa brist på att dela ut poäng kan dock skada laget i det långa loppet.

Är Chris Paul nyckeln till Klay Thompsons Warriors Extension?

Allt som gick fel för Warriors i går kväll

Thompsons Splash Brother Curry tappade 30 poäng i natt, men utan någon ordentlig assistans av Thompson räckte det inte mot offensivt starka Cavs. Warriors bromsades också avsevärt av Draymonds utvisning i tredje kvartalet efter att ha spelat i bara 18 minuter. Han kastades ut efter att domaren fäste ett tekniskt regelbrott på honom efter ett bråk med Cavs PG Donovan Mitchell.

Efter att ha förlorat mot sina rivaler från Eastern Conference för andra gången den här säsongen står Warriors nu på 6-4. Detta kommer efter att de njöt av en 12-match winning streak i matcher mot Cleveland Cavaliers, som går tillbaka till 2016. De kommer att behöva arbeta på att studsa tillbaka starkare för sin nästa match mot Wolves på söndag.

Tror du att Klay Thompson har mer eller erbjuder eller är det här slutet på vägen för 33-åringen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär