Sunday, February 25, 2024
HemTennisÄr Jannik Sinner en skidåkare i världsklass? Utforska tennissensationens intressen utanför...

Är Jannik Sinner en skidåkare i världsklass? Utforska tennissensationens intressen utanför tennis

Vid 22 års ålder är Jannik Sinner rankad som nummer 4 på ATP-rankingen och är nu en seger från sin första Grand Slam-titel. Att besegra den 24-faldiga singelmästaren i Grand Slam och toppseedade Novak Djokovic är ingen lätt uppgift, men den unge italienska tennisstjärnan har gjort det utan att släppa in en enda brytpunkt. Janniks fenomenala vinst mot den försvarande Australian Open-mästaren har nu ytterligare befäst sin position som en av de stora kanonerna på herrtouren. Men vet du att den 22-årige spelaren, som anses vara bland de finaste på banan, har en passion utanför racketspelet?

Jannik Sinner har flitigt följt en strävan utanför banan

Med några briljanta racketkunskaper till sitt förfogande har den fjärde rankade spelaren i världen potentialen att ta över som den nya hyresvärden av dessa hårda domstolar i Melbourne. Det är dock ganska kontrasten från Jannik Sinners tidiga dagar i hemlandet, där han var en framstående juniorskidåkare. Trots att han var den nationella tvåan för juniorer i storslalom, bestämde sig italienaren för att gå in i racketspelets rike vid 12 års ålder.

Semis! #forza @AustralianOpen pic.twitter.com/1NUIR1EN3e

— Jannik Sinner (@janniksin) January 23, 2024

När Jannik pratade om sin passion för skidåkning i en intervju med den italienska tidningen Corriere della Sera, sa Jannik: “Skidåkning gav mig många bra saker, till att börja med förmågan att hantera en fördel.” Den nya generationen på ATP-touren har vuxit upp med att idolisera sådana som Roger Federer och Rafael Nadal, som är en del av “Big 3”. Den 22-årige spelaren har dock varit en stor beundrare av den alpina skidåkaren Bode Miller, som har stimulerat hans fantasi sedan barndomen.

“Jag var fascinerad av den här galna killen (Miller); han var extrovert och jag var blyg”, förklarade den unga italienska tennisstjärnan när han öppnade upp om hur han alltid har varit fascinerad av Bode. Han fortsatte med att prata om den olympiska guldmedaljören och hans idols prestationer genom att säga, “Bode var annorlunda: han vann eller kraschade. Och jag såg ut som han i snön: jag kom på pallen eller så kom jag inte i mål.”

LÄS MER- Hur Jannik Sinners tränare “försökte sätta lite av Novak Djokovic” i det italienska underbarnet

Vad tycker du om den unga italienska tennisstjärnans passion för skidåkning och hans beundran för den legendariska amerikanska alpina skidåkaren? Låt oss veta i kommentarsfältet.

Inlägget Är Jannik Sinner en skidåkare i världsklass? Utforska tennissensationens intressen utanför tennis dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär