Sunday, December 10, 2023
HemF1Är F1 Las Vegas GP:s framgång ett stort tecken för Adam Silver...

Är F1 Las Vegas GP:s framgång ett stort tecken för Adam Silver att påbörja Sin Citys egna NBA-franchise?

Ett rynkande Las Vegas förvandlades till Sin City när F1-åkare underhöll på banan. Max Verstappen vann tävlingen i en av de mest entusiastiska och livliga städerna i världen. Vegas är själva förkroppsligandet av liv, spänning och storfilm. Lamporna är alltid tända och under dessa fyra nätter var de på de tekniska genialiska bilarna som är F1-bilar. En bana mitt i staden orsakade oenighet till en början, upprörd att följa men evenemanget slutade i Vegas anda – världens nöjeshuvudstad.

Den blomstrande framgången med F1-evenemanget har nu skapat löften för NBA. Under de senaste åren har Adam Silver retat tanken på att utöka ligan. Inte till någons förvåning, det blomstrande Las Vegas är ett hett ställe för sin egen NBA-serie. WNBA har sin närvaro med Essen. Nu kan det vara hög tid att realistiskt överväga att ha ett NBA-lag för en av de mest hända städerna på planeten. Särskilt efter att ha sett F1:s chansning att tävla genom mitten av staden återvänder stora återvänder.

F1 vände på saker och ting i Las Vegas

Som stad välkomnar Vegas alla med öppna armar. Den diskriminerar inte för färg, status eller något mått. Den extatiska atmosfären och överflöd av upplevelser som erbjuds gör platsen till en turists drömland. Det är förmodligen den enda staden som kan göra både och – ge dig vilda, oförglömliga nätter och även rymma den sofistikering som är förknippad med platsen.

För F1 var det deras första evenemang någonsin som promotorer. Las Vegas fick skoningslöst anpassa sig inför det stora evenemanget. Lokalbefolkningen uthärdade den tunga trafiken på grund av att spår byggdes. För dem tog det bort från magin i Sin City. De motsatte sig idén att hålla ett lopp inom staden. När ljusen äntligen tändes och läktarna fylldes på tömde ett mekaniskt missöde folkmassorna. Det skapade ytterligare spänningar mellan arrangörerna och de upprörda lokalbefolkningen. Det återstod en sista akt, huvudloppet efter kvalet. Det måste framkalla spänning som skulle väcka Las Vegas. På något sätt trots oddsen gjorde det mer.

82 omkörningar skedde under tävlingen. Max Verstappen, Leclerc och Perez vadade alla in i sin erövring för att sluta som segrare. Ljudet från att däcket slits ut, bilarna som driver och blåsten när förarna rusade förbi gjorde publiken häpnadsväckande. Verstappen, kingpin av moderna racers lyfte trofén på slutet. Trots den initiala turbulensen blev F1 Las Vegas en fantastisk succé.

Las Vegas har tunga idrottsföreningar med NHL, WNBA, NFL och fler lag som representerar staden. När du ser uppgången på långt håll, är det dags för NBA att migrera till Sin City?

Adam Silver har Las Vegas i sikte och ägarna är alla redo

Inför säsongen fick Silver frågan om en möjlig expansion. Detta var mitt i att NBA slutförde medieavtal och till och med införde ett nytt kollektivavtal. På frågan om den framtida tillväxten av ligan, namngav Silver två städer – Seattle och Las Vegas.

“Det råder ingen tvekan om att det finns ett enormt intresse för Seattle,” sa han.

Att laga en tv-rättighetsaffär som löper ut nästa april har fått ledningen att ens tänka på att introducera nya franchiseavtal. Ändå svävar idén i Silvers huvud. Dessutom har han till och med några hedervärda namn som vill investera i ett Las Vegas NBA-lag.

Den mest högljudda av dem alla har nog varit LeBron James. Framtidens Hall of Famer har varit högljudd om hans önskan att en dag äga ett NBA-lag, och Las Vegas är en av hans favoritdestinationer. När han pratade om att äga ett lag sa James,

“Du har (NFL:s) Raiders här, du har (NHL:s Golden) Knights här, du har (WNBA:s) ess här, du har F1 som kommer mycket snart, All-Star Weekend har varit här några gånger, du Jag har NBA Summer League som är väldigt populär… Jag tror att att lägga till en NBA-serie här skulle bara öka farten som pågår i den här staden… Jag tror att det bara är en tidsfråga. Och jag hoppas att jag är en del av den tiden.”

En ny deltagare i loppet är Shaquille O’Neal. Det ständigt stora centret har en mångsidig investeringsportfölj som kan skalas från livsmedelsföretag till biltvättar. Hans första försök att ta NBA-ägarskap var med Orlando Magic. Eftersom det är teamet som utarbetade LSU-alumnen, delar Shaq ett personligt band med staden och dess folk. För honom har Orlando alltid varit hemma med honom även med en herrgård i staden. Med de samtalen långsamt spridda, riktade han nyligen blicken mot Las Vegas. Tidigare sa Diesel att han ville ha laget helt för sig själv. Men han har nu ändrat sin stelhet något och välkomnade ett samarbete med James.

“Det finns någonsin ett NBA-lag som kommer hit, jag skulle definitivt vilja vara med. Med LeBron, utan LeBron, vill jag bara vara med.” sa 7-fotaren.

Rui Hachimura stöder Dillon Brooks “Beef” för LeBron James och pekar ut Rockets Stars avsikter

Kan NBA ha en Las Vegas-franchise?

Det är egentligen inte en fråga om om utan snarare när. Silver håller med, det finns ägarintresse och Las Vegas är ett beprövat sportpalats. Realistiskt sett är allt Vegas saknar ett eget NBA-lag.

Ligan har anslutit sig till Sin City vid ett flertal tillfällen. NBA:s Summer League hålls känd i Las Vegas. Kampanjen 2023 markerade sitt 17:e år. Dessutom kommer den nyligen introducerade In-Season Tournament att ha sina semifinaler och finaler i Vegas.
Den fascinerande staden är värd för två arenor – Thomas och Mark Center och Cox Pavilion. Infrastrukturen finns där. NBA väljer ofta Las Vegas för sina stora evenemang. Nu återstår bara för en ägare eller en grupp att göra anspråk på marken och främja en franchise.

Det är en självklarhet att NBA kommer att dra nytta av ett Las Vegas-partnerskap. Från odds till sportvurm, Las Vegas ryter alltid. Staden sover aldrig och sport är ett tillfälle som lockar de största stjärnorna. Några av de mest ikoniska sportevenemangen har hållits i Las Vegas – Mayweather vs Pacquiao, Raiders-spel, 2007 NBA All-Star och mycket mer. Det är den perfekta destinationen för NBA:s actionfyllda och fascinerande strider.

Det finns ingen större marknad och det finns förmodligen ingen större plats än Vegas att vara värd för ett nytt lag.

RELATED ARTICLES

Mest populär