Saturday, January 28, 2023
HemIce Hockey"Är du seriös?": Charles Barkley hånade en gång Wayne Gretzky för att...

“Är du seriös?”: Charles Barkley hånade en gång Wayne Gretzky för att ha förlorat NHL-kampen mot “A Guy With a Perm”

Wayne Gretzky etablerade sig som en legendarisk hockeyspelare. Under hela sin fruktbara karriär uppnådde idrottaren statusen som en stjärnspelare. Medan hans förbundsmedlemmar alltid stöttade, om inte beskyddande av honom, mötte han en gång en av sina värsta slagsmål på planen. En som före detta basketspelaren Charles Barkley skulle få ett gott skratt av.

Tydligen var det inte tillräckligt att förtjäna titeln som den bästa hockeyspelaren genom tiderna för att undvika slagsmål. Under det tidiga 1980-talet såg NHL en av de mest betydelsefulla slagsmålen på planen. Wayne Gretzky gick upp mot medspelaren Neal Broten i en fysisk strid. Det gick dock inte enligt förväntningarna.

Vem kastade händerna på Wayne Gretzky?

Under en till synes normal ishockeymatch panorerade kameran mot två frustrerade vuxna. Plötsligt var alla ögon på dem när en av dem började träffa den andra. Det visade sig att den som började slåss var Minnesota North Stars berömmelse Neal Broten. Atleten började slå Gretzky och istället för att hämnas tog Gretzky träffarna tills funktionärerna klev in.

Kampen var en av de mest ikoniska matcherna utan karaktär. Fans vet att Wayne Gretzky inte är en som startar eller ens deltar i en kamp. Men eftersom han gjorde det gick filmen överstyr. Den tidigare professionella basketspelaren Charles Barkley tog upp denna kamp under ett avsnitt av NHL TNT Face-Off. Men istället för att prata om detaljerna i kampen, presenterade Barkley sin betänklighet.

DYK DYPARE

“Är du seriös?” Barkley utbrast på Gretzky medan han skrattade. Det före detta basketproffset vägrade att tro att Gretzky förlorade i händerna på “en kille med permanent”. Han hänvisade till Brotens kemiskt behandlade hår samtidigt som han framkallade en omgång skratt från alla paneldeltagare, inklusive Gretzky. Analytikern fortsatte att skaka på huvudet när Gretzky bekräftade att han förlorade den fysiska kampen.

Även om kampen ägde rum för evigheter sedan, är den fortfarande fräsch bland fans av GOAT. Även om Gretzky framgångsrikt har skapat ett arv av vinster, räknas detta som en av hans förluster.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär