Saturday, December 2, 2023
HemBasketballÄr det här Caitlin Clarks värsta skjutkväll under hennes collegebasketkarriär? Debunking...

Är det här Caitlin Clarks värsta skjutkväll under hennes collegebasketkarriär? Debunking Iowa Star’s Performance vs Kansas State

Dagar efter att deras superstjärna tappade en match med 40 poäng, led Hawkeyes en stor förlust i sin match fyra under NCAA-säsongen 2023-24. Fansen var mest besvikna över Caitlin Clarks prestation. Även om hon lyckades göra 24 poäng, 6 returer och 3 assist, var detta inte ens i närheten av hennes verkliga potential. Hon gjorde bara 9 av 32 skott totalt och 2 av 16 skott från 3-punktsavstånd.

Det råder ingen tvekan om att Clark är en av de bästa spelarna som någonsin satt sin fot i college basket. Med sina imponerande färdigheter och poängförmåga blev hon en av de mest kända och inflytelserika spelarna i sin liga. Men även om hennes poängförmåga är oklanderlig, tjänar hennes sämsta prestationer mot Kansas Wildcats henne helt enkelt en lektion.

”Jag är bara besviken”

Efter Clarks lacklustiga show förlorade Hawkeyes matchen mot ett orankat lag med slutresultatet 58-65. I en intervju med ESPN öppnade Iowas stjärna om denna förlust, “Det är verkligen en som vi kan lära oss av och förmodligen lärde oss många lektioner om hur vi kan bli bättre.”

”Vi behöver fler människor för att kunna bidra, och det är upp till mig att få dem med i spelet. Speciellt på nätter där jag kanske inte skjuter bollen lika bra. Lita på mina lagkamrater, få dem att öppna, se till att de ser rent ut”, tillade hon.

Clark sa vidare: “Jag tror att det visar att du måste komma in varje dag och vara redo att spela basket, för oavsett vem det är, kan du slå vem som helst, du kan förlora vem som helst. Det är en stor sak med dambasket. Det är det som gör det så roligt. Jag är bara besviken över att vi inte gjorde en bra prestation för våra fans som kom ut och stöttade oss riktigt bra.”

17-åriga Talent Hunt: Tillverkar Dawn Staley ännu en A’ja Wilson för WNBA i MiLaysia Fulwiley?

Trots hennes försäkrande ord saknar fansen hennes senaste hovutflykt. Ett bakslag kan dock inte avgöra Clarks fantastiska prestation.

Caitlin Clarks spektakulära säsong

Hawkeyes står för närvarande med 3 segrar och 1 förlust. I sin säsongsinledning mot Fairleigh Dickinson säkrade de en felfri seger, med slutresultatet 102-46. Under denna match hade Clark ensam 28 poäng, 7 returer och 10 assist.

I sin andra match mot Virginia Tech vann de återigen med slutresultatet 80-76. Även om detta var en jämn match, spelade Clark en avgörande roll för att hjälpa sitt lag med den här matchen eftersom hon gjorde häpnadsväckande 44 poäng, hade 8 returer och 6 assist. Eftersom hon var på språng för att stärka sin status som en av de bästa spelarna tappade hon 24 poäng, hade 10 returer och 11 assist.

Om man tittar på hennes historia, kan matchen mot Wildcats vara Clarks värsta skjutkväll i hennes college-basketkarriär. Men fansen kommer att förvänta sig att laget ska göra comeback från denna förlust, i sin nästa match mot Drake Bulldogs.

RELATED ARTICLES

Mest populär