Tuesday, February 27, 2024
HemAryna SabalenkaÄr Aryna Sabalenka nästa Serena Williams? Oundviklig Parallell Unmasked by Tennis...

Är Aryna Sabalenka nästa Serena Williams? Oundviklig Parallell Unmasked by Tennis Pro Screams So

Det har varit en drömstart på säsongen 2024 för Aryna Sabalenka. Efter att ha nått finalen i Brisbane International gick hon ett steg före och försvarade framgångsrikt sin Australian Open-krona. Den vitryska tennisstjärnan besegrade Qinwen Zheng i raka set i finalen för att lyfta pokalen Down Under. Efter sin seger gjorde Sabalenka jämförelser med den amerikanska tennislegenden Serena Williams.

Sabalenka har varit mycket omtalad i tennisvärlden ända sedan hennes Grand Slam-seger Down Under. Hon skördade frukterna av hårt arbete och presterade briljant i turneringen. Här är vad som sades om henne.

Mats Wilander jämför Aryna Sabalenka med Tennis Talisman

Den svenske tennislegenden var förundrad över Sabalenkas variation på banan. Hennes olika stilar för att vinna poäng visades fullt ut under Australian Open. Wilander påpekade denna förändring under Andy Zodins Kick Serve Radio-podcast. Dessutom jämförde han denna egenskap med Williams stil att vinna poäng.

Wilander sa: “Jag tror att hon har förstått att hon inte bara kan vinna poäng på ett sätt. Det måste vara på olika sätt och man ser tillbaka till och med på någon som Serena Williams, när hon bestämde sig för att inte missa, bestämde hon sig för att inte missa. Hon bestämde sig för att hålla bollen i spel lite längre eftersom det här är rätt sak att göra just nu.”

Sabalenka har alltid idoliserat Williams och vill följa i hennes fotspår. Hon växte upp med att titta på systrarna Williams, Serena och Venus. Det gör att hon ofta tar ett blad ur deras bok när det kommer till anpassningar på banan.

DYK DYPARE: Hur lärde Idol Serena Williams Fangirl Aryna Sabalenka en hård lektion vid Australian Open?

Vidare var Sabalenka som brutalt bäst i Australian Open. Hennes kraftfulla serve- och returspel gjorde så småningom skillnaden. I processen gick hon också med i sin idols elitföretag.

Sabalenka matchar Williams bedrift

Sabalenka vann inte bara Australian Open-titeln utan gjorde det också på ett dominerande sätt. Hon gav sina motståndare knappt något andrum och hade lätta vinster i de flesta av sina matcher. Dessutom vann hon titeln utan att tappa ett enda set.

Sedan 2000 blev hon bara den 5:e kvinnan att vinna Grand Slam-titeln Down Under utan att tappa ett set. De andra kvinnorna som gjorde det var Serena Williams, Lindsay Davenport, Maria Sharapova och Ashleigh Barty.

Med denna positiva start ser den kommande säsongen ljus ut för Sabalenka. Kan hon fortsätta sitt segerlopp i de kommande turneringarna? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

Inlägget Är Aryna Sabalenka nästa Serena Williams? Inescapable Parallel Unmasked by Tennis Pro Screams So dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär