Sunday, February 25, 2024
HemBoxingÄr 18 maj kampdatum för tidigt för Tyson Fury? Tidigare proffsboxare...

Är 18 maj kampdatum för tidigt för Tyson Fury? Tidigare proffsboxare varnar “Gypsy King”

Boxningsvärlden kommer att få vänta lite längre för att se det efterlängtade Tyson Fury mot. Oleksandr Usyk krock. Ett nytt datum – närmare bestämt den 18 maj – för den förestående kampen har dykt upp. Dock före detta bantamviktskämpe Spencer Oliver tycker att det nya datumet är lite för tidigt.

Den 17 februari var WBC-titellistan Tyson Fury tänkt att slåss mot WBO/WBA/IBF-mästaren Oleksandr Usyk. Efter enandet av dessa titlar skulle en obestridd mästare dyka upp mellan de två, en titel som inte hålls sedan 1999. Men bara några dagar innan den viktiga kampen ådrog sig “Gypsy King” en skada under en sparring. Det ledde till att det planerade datumet flyttades fram ytterligare. Medan de flesta förutspådde att Furys skada inte var så allvarlig, tycker Oliver annorlunda.

Hur snart är för tidigt?

I ett exklusivt samtal med Boxing Social förklarade Spencer Oliver, som senast slogs i slutet av 90-talet, att han trodde att Furys skada inte var en bluff. Han noterade, “Jag var besviken över att vi inte har fått den obestridda kampen. Tyson Fury är inte en fegis, glöm det, snittet var legitimt och det var olyckligt och det händer.”

Tyson Fury berättade för nytt Usyk Fight Date “May Be Too Soon” https://t.co/UbcbMiQxF0

— Boxing Social (@boxing_social) 10 februari 2024

Bilder som dykt upp på internet tyder på att den Lancashire-baserade tungviktaren fick ett snitt ovanför sitt vänstra ögonbryn. Det rapporterades att han var tvungen att få cirka 11 stygn för att täcka sin fläck. Vidare diskuterade hur 34-0-1 fightern blev skärrad, sa han: “Han sparrar med ett öppet huvudskydd och han blev skärrad, ögat öppnades och det sköts upp, det är en av de olyckliga sakerna men jag tror att den 18 maj kan komma lite snart om jag ska vara ärlig.”

Varför tycker han att det är för tidigt? “Han måste gå igenom proceduren att låta det läka och sedan gå igenom sparringen igen innan han slåss och det kommer alltid att vara ett sårbart område, så låt oss hoppas att vi får det.”

Promotorn för Fury-Usyk-konfrontationen, Hans excellens, Turki Alalshikh, bekräftade också Tyson Furys skada. Rådgivaren till Saudiarabiens kungliga hov hade installerat en “speciell kamera” för att observera hans träning. Men trots Kingpyns förslag har både Fury och Usyk sina bitar att säga om skadan och uppskjutningen.

Tyson Fury, Usyk spela in

Medan den ukrainska tungviktaren log över uppskjutandet, talade hans manager för hans räkning. Egis Klimas noterade, “Kanske när du vill bli skärrad, kommer du att bli skärrad.” sa Klimas. ”För att han inte ville slåss med Usyk. Han är rädd.”

Fury svarade, “Ingenting mycket någon kan göra åt att minska sparring – det händer skit.” Han förklarade vidare, “Jag har aldrig haft en tidigare – första gången för allt.”

Han argumenterade, “Varför skulle jag inte vilja kämpa för den största lönedagen i mitt liv och lägga 10 veckor på ett träningsläger.” Den 18 maj står det säkert en kamp på spel. Om någon av kämparna drar sig ur, kommer de att förlora 10 miljoner dollar på sin lönedag, enligt ett nytt påstående från Alalshikh. Tycker du att 18 maj är för tidigt? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Inlägget Är 18 maj Fight Date Too Soon For Tyson Fury? Tidigare Pro Boxer Cautions “Gypsy King” dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär