Saturday, December 9, 2023
HemNBAAnthony Davis tar inte över förrän LeBron James är borta: Ex-All Star...

Anthony Davis tar inte över förrän LeBron James är borta: Ex-All Star lägger en Shaq och Kobe Dynamic på Lakers Duo

Los Angeles Lakers har en av de bästa duorna i hela NBA i form av LeBron James och Anthony Davis. Deras kombination på banan har gett utdelning för franchisen men utgör fortfarande ett bekymmer för dem. Med förhoppningarna om att Davis så småningom skulle ta över efter 38-åringen på korten, kastade en ex-All-Star ljus över saken.

Han trodde att 30-åringen inte skulle ta över förrän James lämnade. För att ytterligare backa sitt argument drog han paralleller med den ikoniska Lakers-duon Shaquille O’Neal och Kobe Bryant.

Vad sa den före detta stjärnan om LeBron James och Anthony Davis?

Gilbert Arenas pratade nyligen om dynamiken mellan 2020 NBA-mästarna offentligt. Enligt honom “beundrar” Anthony LeBron “för mycket” för att ta ansvar för listan innan den 19-faldiga All-Star avgår. Han motiverade kommandokedjan samtidigt som han förklarade mönstret för förhållandet mellan två stjärnor i en franchise.

“När du har två stjärnor i ett lag”, sa den trefaldiga All-Star innan han lade till, “Ingen lämnar över nycklarna. Bara en tar dem”, betonade han medan han diskuterade auktoriteten hos den 4-faldiga mästaren i truppen. Efter detta jämförde Arenas den nuvarande hierarkin med den från slutet av 90-talet och början av 2000-talet i organisationen.

“När lämnade Shaq över nycklarna till Kobe?” han tog upp frågan för att fastställa sin ståndpunkt. “Aldrig”, förklarade Gilbert och lyfte fram hur Davis hade accepterat sin roll inom laget för länge sedan. Detta gav en intressant dynamik eftersom franchisens senaste aktiviteter antydde något annat.

Lakers gåta

Organisationen ville att 6’10-centret skulle utveckla hans spel under LeBrons ledning under de senaste åren. Till stor del har de uppnått sitt mål med den 8-faldiga All-Star som nu är redo att bli lagets ansikte utåt. James, intressant nog, ville att det skulle hända när han diskuterade det innan säsongsstarten.

Franchisen hade således en enorm tro på Davis eftersom de till och med band honom under en lång period. Med ett lukrativt kontrakt visade Lakers sin tro på Anthonys förmågor öppet. Ändå ser dagen då han blir talismanisk figur för sin sida långsökt ut.

Hans egenskaper är aldrig ifrågasatta, men hans skaderekord och närvaron av LeBron gör dynamiken komplicerad. Således gjorde Gilbert rätt i att ta upp detta på sitt sätt.

Kommer Davis behöva ta över för att Lakers ska bli framgångsrika? Eller kommer Arenas att få rätt i sina kommentarer om forwarden?

RELATED ARTICLES

Mest populär