Saturday, December 9, 2023
HemNBAAngel Reese vs Paige Bueckers: Vilken NCAA-sensation håller framkanten för WNBA?

Angel Reese vs Paige Bueckers: Vilken NCAA-sensation håller framkanten för WNBA?

NCAA tillhandahåller en plattform för unga och livfulla idrottare att lansera sig själva i en värld av stjärnstatus. Dessa college basketspelare har möjlighet att använda turneringen som en stege för att komma in i professionella ligor. Om vi ​​pratar om dambasket så finns det många potentiella spelare som har meriteringen att bli toppvalen i WNBA.

De två spelarna som tar sig till elitlistan är Angel Reese och Paige Bueckers. Båda dessa spelare kommer att vara gräddan av skörden för de ledande franchisetagarna i WNBA-draften.

Paige Bueckers står högt i NCAA

Uconn Huskies nr 5 Paige Bueckers vann årets nationella spelare 2021. Dessutom är hon den första nybörjaren som får den stora nationella utmärkelsen Women’s College Player of the Year till sitt namn. Dessutom skrev Bueckers in hennes namn i rekordböckerna genom att säkra flest assist av en nybörjare. Som ett resultat ledde hon Huskies till Final Four i 2021 NCAA-turneringen. Tyvärr fick hon sitta ute större delen av sin andraårskampanj på grund av en skada i vänster knä. Trots det lyckades hon leda laget i det nationella mästerskapsspelet.

På den nationella fronten har Bueckers vunnit 3 guldmedaljer som representerar USA på internationell ungdomsnivå. Utöver detta var hon även MVP i FIBAs världscup under 19 år som hölls 2019. Bueckers är även guldmedaljör i 3×3 basket vid ungdoms-OS. Dessutom var hon USA:s kvinnliga idrottare i basket i USA redan 2019.

Ute efter operation i 1,5 år, är Paige Bueckers bättre än Angel Reese och Caitlin Clark?

Den mest framstående spelaren vid Final Four 2023 – Angel Reese har skapat sitt eget rykte med LSU Tigers.

Den mest framstående spelaren

NCAA-mästaren Angel Reese gick till en början med Maryland Terrapins som nybörjare. Tydligen var hon programmets högst rankade rekryt. Tyvärr bröt en fraktur i hennes högra fot hennes säsong kort. Efter detta var Bayou Barbie det enhälliga förstalaget All-American val av Tigers under hennes juniorsäsong. Den mest enastående spelaren i NCAA satte rekordet för flest dubbeldubbel under en enda säsong. Dessutom har Reese också SEC-rekordet av högsta ensäsongsrebounds till sitt namn. Som ett resultat vann Lady Tigers sina första nationella mästerskap någonsin i franchisehistorien.

Angel Reese och Paige Bueckers har förmågan att skapa rubriker varje gång de kliver in på banan. Båda är en del av AP Pre-season All-American Womens basketlag. Dessutom är de värda att inkluderas i försäsongslistan för John R. Wooden Award.

Eftersom båda dessa spelare är superstjärnor för sina lag kommer det att bli en intressant kamp mellan dem i draften den här säsongen.

RELATED ARTICLES

Mest populär